Đokoviča pokopalo zobovje

Foto: Žurnal24 Fabrice Santoro je izločil Novaka Đokovića.
V 2. kolu teniškega turnirja ATP v Parizu je prišlo do prvega presenečenja. Veteran Fabrice Santoro je s 6:3 in 6:2 premagal mladca Novaka Đokovića. Nadal in Davidenko brez težav v 3. kolu.
Oglej si celoten članek
 

Pariz, ATP Masters, 2. kolo

Murray : Nieminen 7:6 (5), 6:3
Santoro : Đoković 6:3, 6:2
Wawrinka : Ignacio Chela 6:3, 6:1
Nadal : Volandri 6:3, 6:1
Davidenko : Martin del Porto 7:6 (3), 6:1
Gasquet : Tsonga 7:5, 7:6 (3);
Baghdatis : Ljubičič 6:4, 7:6 (4)
Federer : Karlovič 6:3, 4:6, 6:3
James Blake
: Nicolas Mahut 6:7 (3), 7:6 (4), 6:1

Štiriintridesetletni Francoz Fabrice Santoro je brez večjih težav s 6:3 in 6:2 ugnal tretjega igralca sveta Srba Novaka Đokovića in poskrbel za prvovrstno presenečenje. Srbski mladenič je klonil po uri in devetih minutah igre: "Po igrišču sem se slabo gibal. Nikakor nisem našel odgovora na Santorojevo dinamično igro. Napravil sem preveliko število neizsiljenih napak in zmago nasprotniku ponudil na pladnju. Danes res nisem imel dneva. Od sebe nisem dal niti 30-odstotkov svojih zmogljivosti,“ je tekmo na kratko povzel Đoković in dodal: "Ne iščem nikakršnih izgovorov in čestitam Santoroju za zmago. Vseeno pa je potrebno vedeti, da sem imel pred kratkim operacijo dveh modrostnih zob. Temu primerno nisem veliko treniral, saj še vedno jemljem zdravila. Še vedno se ne počutim dobro.“ Naslednja ovira, ki jo bo Santoro poizkušal preskočiti je Andy Murray , 16. igralec lestvice ATP.

Nikolaj Davidenko se bo v tretjem kolu pomeril z Marcosom Baghdatisom. © Getty Images

 
V tretji krog sta se brez težav uvrstila Rafael Nadal in Nikolaj Davidenko . Prvi je v dobri uri obračunal z Italijanom Filppom Volandrijem (6:3, 6:1) in se bo za nadaljevanje tekmovanja pomeril z Švicarjem Stanislasem Wawrinko . Nadal in Wawrinka sta se nazadnje srečala julija na teniškem turnirju v Stuttgartu , ko je zmago slavil Nadal.

Rus Nikolaj Davidenko tekmovanje nadaljuje po zmagi nad Argentincem Juanom Martinom del Potro . Ta je na začetku dvoboja Rusu nudil močan odpor in celo povedel s 4:1, a se je Davidenko vrnil v igro in prvi niz dobil po podaljšani igri (7:6(3)). V drugem nizu je nasprotinka popolnoma zasenčil (6:1). V nadaljevanju se bo pomeril z Marcosom Baghdatisom .

Roger Federer je potreboval tri nize (6:3, 4:6, 6:3), da je odpravil Hrvata Iva Karlovića . V tretjem kolu se bo pomeril z Argentincem Davidom Nalbandianom . Ostali pari tretjega kola so še Bedrych - Ferrer , Robredo - Canas , Južni - Haas in Gasquet ter Blake .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.