Ogenj prisilil igralke v selitev

Foto: Profimedia tenis
Teniške igralke so morale zamenjati mesto.
Oglej si celoten članek

Požari v Avstraliji težave povzročajo tudi organizatorjem športnih tekmovanj na peti celini. Prireditelji teniškega turnirja serije challenger v Canberri so sporočili, da bodo tekmovanje preselili v 620 kilometrov oddaljeni Bendigo, poročajo agencije.

"Zdravje igralk, navijačev, prostovoljcev in organizatorjev tekmovanj je na prvem mestu. Strokovnjaki za vreme in gasilske službe so ocenili, da ni možnosti, da bi se razmere do ponedeljka uredile, zato smo se odločili, da turnir izvedemo drugje," je za spletno stran zapisala vodja turnirja v avstralski prestolnici Kim Kachel.

"Zahvaljujemo se tudi teniški zvezi v Bendigu, da bo gostila turnir in nam pomagala," je še dodala ob napovedi, da se bo turnir preselil v malo mestece, ki leži približno 130 km severno od Melbourna.

Turnir v Canberri za številne igralke velja kot priprava za uvodni grand slam sezone, ki se bo 20. januarja začel v Melbournu.

Razmere v avstralski prestolnici so zaradi požarov trenutno neznosne. Onesnaženost zraka je zaradi ognjenih zubljev in dima največja na svetu med večjimi mesti, so še sporočile pristojne službe v Avstraliji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.