Odmevne obtožbe v zvezi z Rogličevim prestopom: "Primož je moral ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Primož Roglič je po besedah šefa konkurenčne ekipe moral del odškodnine za prestop poravnati iz lastnega žepa.
Oglej si celoten članek

Selitev Primoža Rogliča iz Visme-Lease A Bike, tedaj še Jumbo-Visme, v Boro-Hansgroge je še naprej ena izmed najbolj vročih tem v svetu profesionalnega kolesarstva. 

Prestopna bomba precejšnjih finančnih razsežnosti je odjeknila ob koncu lanske sezone, Kisovčan pa je svojo odločitev uradno potrdil konec lanskega septembra, ko je pred začetkom dirke po Emiliji dejal: "Lahko potrdim, da odhajam iz moštva, kjer sem zdaj."

Odtlej je bilo v zvezi z Rogličevim prestopom prelitega ogromno črnila, medtem pa nekatere finančne podrobnosti dogovora še naprej ostajajo uganka. 

Ker je imel Roglič z nizozemsko ekipo sklenjeno pogodbo do konca leta 2025, je bil njegov nekdanji delodajalec upravičen do denarne odškodnine, ta naj bi po neuradnih podatkih znašala tri milijone evrov, temu pa je, upoštevajoč celoten finančni zalogaj, potrebno prišteti še 4,5-milijonsko letno plačo, kar Rogliča uvršča med najbolje plačane kolesarje na svetu.

Lestvica To so kolesarji z najvišjimi plačami, Slovenca na vrhu

Foto: Profimedia Lefevere Medtem ko pri Bori-Hansgrohe že vseskozi trdijo, da so si Rogliča privoščili s privarčevanim denarjem, pa šef konkurenčnega moštva Soudal Quick-Step Patrick Leferever vztraja, da je moral Kisovčan del odkupne klavzule poravnati iz lastnega žepa. 

"To je bila res ena čudna zgodba. Primož je moral plačati, da je lahko zapustil Jumbo-Vismo. Vem, kakšen je bil ta znesek," se je v podkastu Stamcafé Koers pohvalil Lefevere, ki pa podrobneje o številkah ni govoril.

"Kmalu zatem je želel Cian (Uijtdebroeks, op. a.) zapustiti Boro, vendar je imel sklenjen določen dogovor in ga niso pustili oditi. Potem pa je kar naenkrat lahko odšel," je povedal šef Soudala in namignil, da gre pri vseh kadrovskih rošadah zgolj in samo za vprašanje denarja. "Vedno je tako," je pomenljivo dejal.

Uijtdebroeks Bora in Jumbo-Visma sta se le pogovorili, takšna je rešitev

O finančnih podrobnostih Rogličevega prestopa je že pred časom spregovoril tudi šef Bore Ralph Denk, ki je zatrdil, da so finančno breme krili sami. Več o tem TUKAJ.

Velik zalogaj Kdo plača Rogliča? Šef Bore ovrgel vsa namigovanja

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:49 8. Marec 2024.

    Zgleda, da vam osebne svobode niso glih v krvi ! Koji Q vas briga , kolk je dobil , kolko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.