Odločitev, ki ga je stala milijarde: "Še vedno se tepem po glavi"

Foto: Epa
Foto: Epa
Eden najboljših košarkarjev vseh časov obžaluje nekatere slabe poslovne odločitve.
Oglej si celoten članek

Petkratni prvak lige NBA Magic Johnson je v karieri zaslužil ogromno denarja, njegovo premoženje se ocenjuje na 620 milijonov dolarjev, ta znesek pa bi bil lahko še precej višji, če konec 70-ih let ne bi zavrnil velikodušne ponudbe ameriškega proizvajalca športne opreme Nikeja.

V času, ko je Magic Johnson prodiral med velikane NBA košarke, je bil ameriški gigant, s katerim je kasneje nesramno obogatel Michael Jordan, še v povojih.

Foto: Epa Ustanovitelj Phil Knight ni imel denarja, s katerim bi pod svoje okrilje lahko zvabil največja športna imena, zato je potencialnim ambasadorjem ponujal delnice v podjetju.

Kot se je kasneje izkazalo, je bila to izjemna poslovna priložnost, ki pa je neizkušeni Magic ni prepoznal, zato je raje sklenil posel s proizvajalcem Converse, ki mu je na račun nakazal za takratne razmere visokih 100.000 ameriških zelencev.

"Ko sem s kolidža vstopil v ligo NBA, so se v lov za mano podali vsi proizvajalci špornih copatov, tudi Phil Knight, ki je pravkar začel z Nikejem. Vsa podjetja so mi ponujala denar, razen Phila, ki si tega ni mogel privoščiti."

"Predlagal mi je delnice. Obljubil mi je veliko število delnic, toda jaz nisem imel pojma o delnicah. To je bila zame španska vas. Fant, kakšno napako sem naredil! Še vedno se tepem po glavi. Razjezim se vsakič, ko obiščem Nikejevo trgovino. Zavedam se, da bi lahko zaslužil z vsakim prodanim Nikejevim proizvodom," je razkril 63-letnik, trikratni MVP lige NBA.

Strokovnjaki ocenjujejo, da bi Magic z Nikejem zaslužil več milijard dolarjev, s čimer bi postal eden najbogatejših športnikov vseh časov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 02:07 22. December 2022.

    Nimam

  • 19:34 21. December 2022.

    V Šenčurju imam kolega ki se namest mene sekira. Sevedam konc leta mu morm dt 10 evrov. To je pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.