Odločila Forsberg in Ibrahimović

Foto: EPA
Foto: EPA
Švedska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2016 premagala Dansko z 2:1 (1:0).
Oglej si celoten članek

Po nogometaših Ukrajine, ki so v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 z 2:0 premagali Slovenijo, so si prednost priigrali še Švedi, ki so bili z 2:1 (1:0) boljši od Dancev. Za Švede sta zadela Emil Forsberg (45.) in z enajstmetrovke Zlatan Ibrahimović (50.), za Dance se je med strelce v 80. minuti vpisal Nicolai Jorgensen.

Švedi so tako na poti do svojega šestega EP v boljšem položaju, Danci bodo deveti Euro skušali uloviti na povratni tekmi.

Pri akciji za 1:0 se je izkazal Mikael Lustig, ki je našel Forsberga v kazenskem prostoru, ta je izkoristil napako obrambe, ki je nanj pozabila, Forsberg pa je priložnost izkoristil. Ibrahimović enajstmetrovke ni zapravil, z natančnim strelom ob levo vratnico je zadel za 2:0. V 80. minuti je Simon Poulsen podal do Jorgensena, ki je iz kazenskega prostora zadel levi spodnji kot danskega gola.

Že v nedeljo bo znana prva reprezentanca, ki si je Euro zagotovila prek dodatnih kvalifikacij. Ob 20.45 bo povratna tekma med Madžarsko in Norveško, po prvi bolje kaže Madžarom, ki so v Oslu slavili z 1:0. Ti na uvrstitev na EP čakajo že 44 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.