Lestvica: Oblak ni najboljši Slovenec v sezoni

Foto: Epa jan oblak
Lestvica stotih najboljših nogometašev.
Oglej si celoten članek

Mednarodni center za športne študije (Cies) s sedežem v Švici je objavil izsledke raziskave o najboljših nogometaših sezone v petih najmočnejših ligah v Evropi. Na prvem mestu je argentinski zvezdnik iz Barcelone Lionel Messi, drugi je član Manchester Cityja David Silva, tretji pa napadalec Juventusa Paulo Dybala. Med prvih sto sta dva Slovenca.

Na 58. mestu je zvezni igralec Atalante Josip Iličić, 82. pa je Jan Oblak. Od vratarjev je pred njim le čuvaj mreže Barcelone Marc-Andre ter Stegen (48.). Cies je raziskavo naredil na podlagi različnih kriterijev, ki so upoštevali tako individualne kvalitete kot prispevke k ekipnemu uspehu.

Manchester City ima med prvih deset kar šest posameznikov. Sergio Aguero je četrti, Nicolas Otamendi peti, šesto mesto si delita Mohammed Salah (Liverpool) in Luiz Fernandinho, osma in deveta sta prav tako varovanca Pepa Guardiole Kevin de Bruyne in Raheem Sterling, deseti pa je Robert Lewandovski (Bayern).

Najvišjeuvrščeni član aktualnega evropskega prvaka Real Madrida je Cristiano Ronaldo na 16. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.