Obeta se velika sprememba pri Rogličevih, ta bo prišla še kako prav

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri moštvu Bora-hansgrohe bo prišlo do velike spremembe v lastništvu.
Oglej si celoten članek

Avstrijsko podjetje Red Bull je imelo pomembno vlogo pri prestopu Primoža Rogliča k ekipi Bora-hansgrohe, saj je z dodatnim finančnim zalogajem povečalo proračun nemškega moštva, tudi s tem pa je to uspelo slovenskega zvezdnika privabiti v svoje vrste.

A proizvajalec energijskih pijač se je odločil še bolj posvetiti kolesarskemu športu. Doslej je bil sicer pokrovitelj posameznih kolesarjev, odslej pa bo Red Bull tudi večinski lastnik moštva Bora-hansgrohe. V ta namen so Avstrijci odkupili 51 odstotkov lastništva v nemški zasedbi.

Z vstopom takšnega giganta se bo proračun doslej nemške ekipe verjetno še precej povečal, s tem pa posledično verjetno tudi konkurenčnost na mnogih področjih.

Nemci sicer prodaje še niso komentirali, se je pa objava znašla na strani avstrijske zveze za konkurenco. Ta je sporočilo o združitvi prejela 29. decembra.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.