Ob odsotnosti Mohoriča do senzacionalne zmage drugi Slovenec

Foto: Bahrain Victorious
Foto: Bahrain Victorious
Govekar do zmage na makadamu v Gironi.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Slovenija zaradi padca in poškodbe ostala brez nastopa prvega favorita in aktualnega svetovnega prvaka v dirkanju po makadamu Mateja Mohoriča, je ob odsotnosti svojega moštvenega kolega pri ekipi Bahrain Victorious zablestel drugi Slovenec Matevž Govekar, ki je senzacionalno slavil zmago na makadamski dirki svetovne serije v Gironi.

Kot je sporočila njegova ekipa Bahrain Victorious, je šlo za izjemno predstavo Slovenca na brutalno zahtevni 107,2 kilometrov dolgi trasi, tekom katere so morali kolesarji po makadamskih cestah premagati kar 1828 višinskih metrov.

Foto: Bahrain Victorious Matevž Govekar Govekar se je na razgibanem terenu gorskega masiva Les Gavarres v Kataloniji na koncu izkazal za najmočnejšega v sprintu najboljše trojice, ki je skupaj prikolesarila do samega zaključka.

Slovenec je tako potrdil odlično formo, saj je nedavno blestel že na dirki po Britaniji, kjer je kar tri etape končal v prvi peterici, z zmago na zaključni etapi pa je slavil največjo zmago svoje mlade kariere.

Pri njegovi ekipi so izpostavili, da je zmaga Slovenca še toliko bolj odmevna, glede na to, kar se je dogajalo v ekipi v dneh pred dirko. Dva dni pred startom je namreč ostala brez nastopa aktualnega svetovnega prvaka v drikanju po makadamu Mohoriča, ki je v četrtek grdo padel med ogledom proge in že odpotoval domov na okrevanje.

"Ta uspeh je bil nepričakovan. Nismo imeli sreče z Matejevim padcem, a sem vedel, da sem v dobri formi ter da smo prišli sem s ciljem zmagati. Resnično sem bil osredotočen, da poskrbim za dobro predstavo," se je ob odsotnosti svojega kapetana želel izkazati drugi Slovenec na dirki.

Na koncu se ne bi moglo končati na lepši način. "Dirka je bila težka že od samega začetka, a po natančnem pregledu trase sem lahko izkoristil prednost v njenih tehničnih delih. Dirkal sem zelo agresivno, kar mi je pomagalo preživeti težje vzpone. Na koncu pa sem zaupal v svoj sprint. Danes sem zelo užival in zmaga je bila le še češnja na vrhu!"

Najnovejše informacije o stanju poškodb Mateja Mohoriča si lahko preberete TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:23 22. September 2024.

    Bravo! klap, klap Ni še konec slovenske kolesarske pravljice.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.