Ob odsotnosti Garnbretove zablestela druga nadarjena Slovenka

Foto: Facebook/Rosa Rekar
Foto: Facebook/Rosa Rekar
Rosa Rekar na tekmi svetovnega pokala v Briaconu za en oprimek pod zmagovalnim odrom.
Oglej si celoten članek

Slovenska športna plezalka Rosa Rekar je bila na tekmi svetovnega pokala v francoskem Brianconu četrta v težavnosti, prišla je do oprimka 41+. S tem je za en oprimek zaostala za tretjeuvrščeno Matteo Pötzi iz Avstrije (42+). Zmagala je Japonka Mei Kotake (49+) pred Italijanko Lauro Rogoro (45).

Rekar, edina slovenska finalistka, je bila pred tem sedma v polfinalu, kjer je na 13. mestu končala Lucija Tarkuš, 14. je bila Sara Čopar, sicer četrta v kvalifikacijah, 17. Lana Skušek, 18. pa Vita Lukan.

Med plezalci so bili na prvih treh mestih Japonci, zmagal je Zento Murashita (47+) pred Satonejem Yoshodo (45) in Shionom Omato (42+). Slovenca sta ostala brez polfinala, v kvalifikacijah je bil 39. Martin Bergant, 49. pa Lovro Črep.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.