O tej enajstmetrovki govori pol Evrope, noro, kaj mu je uspelo

Foto: Profimedia David Raya vs. Mateo Retegui - enajstmetrovka na tekmi Atalanta - Arsenal Foto: Profimedia David Raya vs. Mateo Retegui - enajstmetrovka na tekmi Atalanta - Arsenal
Vratar Arsenala David Raya je navdušil z obrambo na tekmi Lige prvakov med Atalanto in Arsenalom.
Oglej si celoten članek

Vratar Arsenala je bil junak tekme v Bergamu, potem ko je s fantastično dvojno obrambo v 51. minuti tekme preprečil veselje nogometašem Atalante. Ti so imeli prek Matea Reteguija na voljo enajstmetrovko, a se je s kar dvema obrambama v nekaj sekundah izkazal španski vratar David Raya. Še posebej druga obramba je bila neverjetna, saj se je neverjetno hitro pobral s tal in se nato pantersko vrgel na drugo stran, svet pa se danes sprašuje, le kako mu je to uspelo. 

Več pa spodnjem vdelanem videoposnetku. 

"Priklonite se mu," je bilo moč prebrati na družbenih omrežjih, medtem ko so se nekateri že spraševali, ali je "David Raya trenutno najboljši vratar na svetu"

Po tekmi je bil Arsenalov vratar razumljivo "zaželena roba" za novinarje, stopil je tudi pred kamere TNT Sports in pojasnil, kako mu je uspelo ubraniti enajstmetrovko Mateu Reteguiju. "To je bila le enajstmetrovka in iskal sem pravo smer, da bi lahko ubranil strel. Nisem načrtoval, da se bo odbita žoga odbila ravno na noge Matea, toda dovolj hitro sem se pobral in ubranil še drugi strel. Fantastično je, da mi je uspelo mrežo ohraniti nedotaknjeno in da je ekipa dobila vsaj točko," je po tekmi razlagal Raya.

Tekma med Atalanto in Arsenalom v Bergamu se je zaključila z 0:0, junak tekme pa je bil seveda Arsenalov vratar David Raya.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:08 20. September 2024.

    Ojoj avtor, zaradi enega nogometnega gola govori pol Europe. Kot, da se nihče ne ukvarja z drugim kot fuzbalom. To …

  • 11:44 20. September 2024.

    Če smo realni gre za slabo izveden penal, zato je bilo delo golmana, seveda potem ko je prečital namero strelca, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.