O dopingu: Sponzorji so vedeli vse, a so me dobro plačali, da sem molčal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji zmagovalec Toura in olimpijski prvak je spregovoril o sistematskem dopingu, ki je zaznamoval njegov čas.
Oglej si celoten članek

Nekdanji nemški kolesarski zvezdnik Jan Ullrich je v zadnjem času že večkrat spregovoril o jemanju nedovoljenih poživil, v pogovoru za WDR pa je zdaj povedal, da je s priznanjem odlašal vse dokler tega ni storil tudi njegov prijatelj in v času kariere velik tekmec Lance Armstrong.

"Vesel sem, da sem priznal, zdaj je vse skupaj precej lažje," je izjavil olimpijski prvak in podprvak iz Sydneyja. V dokumentarcu 'Der Gejagte' (Lovljeni; op.p.) Ullrich govori o uporabi nedovoljenih ooživil, ki so mu pomagala tudi do zmage na dirki po Franciji leta 1997.

"Veliko se je govorilo o tem. Nekaj sem moral spremeniti v svojem življenju, zato sem se odločil, da spregovorim. Meni je to zelo koristilo, breme je postalo precej lažje in zdaj lahko precej lažje nadaljujem s svojim delom."

"Dokumentarec je bil zame kot nekakšna terapija. Zdaj se lahko o tem pogovarjam tudi s svojimi otroki," je dodal dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas.

Foto: Reuters lance armstrong jan ullrich

"Ljudje zdaj razumejo, da je šlo za sistemski doping. Pokrovitelji so vedeli prav vse. Ne bi rekel, da je šlo za molčanje, a plačali so mi precej, šlo je za medsebojni dogovor, da se o tem ne govori," je temno obdobje v svoji kolesarski karieri opisal Ullrich.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.