Novi državni rekord Ratejeve

Foto: Žurnal24
Martina Ratej (Šentjur) je na 10. evropskem zimskem pokalu v metih v francoskem Arlesu zmagala v metu kopja in s 65,96 metra za več kot dva metra in pol izboljšala svoj slovenski rekord (63,44 m).
Oglej si celoten članek
Med mlajšimi članicami je v metu kopja Bernarda Letnar (Domžale) osvojila sedmo mesto (50,80 m). Že v soboto, prvi dan pokala, je Barbara Špiler (Fit Brežice) v metu kladiva zasedla tretje mesto v konkurenci mlajših članic do 23 let. Orodje je vrgla 62,99 m.
Martina Ratej je v Franciji dosegla drugi izid sezone 65,96 metra; boljša je bila le Rusinja Maria Abakumova, ki je 68,31 m vrgla 25. februarja v Adlerju. Na lanskem svetovnem atletskem prvenstvu v Berlinu je Martina nastopila v finalu in osvojila 11. mesto. Na slovenskem zimskem prvenstvu v metih 6. marca letos je v Domžalah krepko presegla 60 metrov in se z 61,12 m že na svoji prvi tekmi v sezoni zelo približala svojemu sedaj že nekdanjemu slovenskemu rekordu.

Ratejeva je premagala tudi Abakumovo, olimpijsko podprvakinjo in tretjo na lanskem SP v Berlinu, Rusinja je bila druga s 65,21 m, prek 60 m pa je vrgla le še Nemka Lina Stahl (60,56 m). "Zelo sem vesela, saj sem dosegla svoj daleč najboljši izid v karieri. Imela sem še tri mete prek 60 m, enega nekaj krajšega, zadnji dve seriji pa sem izpustila. Vedela sem, da mi ne bo uspelo preseči rekordnega poskusa. Imela sem odličen občutek za mete. Pred nastopom sem pričakovala, da bom presegla 60 m, ne pa tega, da bom premagala Abakumovo. Poleti bo moj glavni cilj evropsko prvenstvo v Barceloni, kjer si želim priti visoko. Upam, da bom tudi takrat v dobri formi. V letošnji zimi sem zelo dobro trenirala, dvignila moč in napredovala tudi v tehniki, kar kažejo rezultati," je bila zadovoljna Ratejeva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.