Nova zmaga, kar dva Slovenca v 16-ini finala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Darko Jorgić v prvem krogu OI preskočil Singapurca.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na olimpijskih igrah v Parizu v prvem krogu premagal Singapurca Izaaca Queka s 4:2 (-8, 4, 8, 11, -3, 7). V drugem krogu Jorgića čaka Britanec Liam Pitchford, tega je premagal že na OI v japonski prestolnici.

Pred tem je Logatčan Deni Kožul prav tako dobil svoj uvodni dvoboj, v obračunu z Indijcem Sharathom Kamalom Achanta je slavil s 4:2 (-10, 9, 6, 7, -8, 10). Slovenija ima tako med najboljših 32 kar dva tekmovalca.

Petindvajsetletni Jorgić, 18. igralec s svetovne lestvice, bo rojstni dan praznoval v torek in si želi ponoviti četrtfinalni nastop s prejšnjih iger v Tokiu pred tremi leti. Edina tesna medsebojna obračuna s 83. igralcem na svetovni lestvici iz Singapurja je pred tem dobil. Trinajsti nosilec OI iz Hrastnika je po izgubljenem uvodnem ter predzadnjem nizu prišel še do tretjega slavja v dvobojih s Quekom.

Osemnajstletni Azijec je začel z vodstvom z 3:0, 6:2 in 8:3. Jorgić je znižal zaostanek na 7:8, dve zaporedni točki je dosegel tekmec, po 10:8 pa je Singapurec poslal močno žogico v telo Slovenca in tako dobil prvi niz po sedmih minutah. Po začetnem izenačenju v drugem nizu (2:2) je Hrastničan nato začel vračati močne žogice in prevzel pobudo za 6:2 in 7:3, nato je izkoristil prvo zaključno žogico za niz in 11:4.

Foto: Profimedia Darko Jorgić

Tretji niz je z neugodnimi začetnimi udarci zelo dobro začel Jorgić, po 2:1 je prišel na 5:1 in 8:3. Po 10:4, ko je že kazalo na drugi gladko dobljen niz, pa je tekmec nanizal štiri točke, preden je po osmih minutah Jorgić povišal vodstvo v nizih.

Hrastničan se je v četrtem nizu znašel v zaostanku z 2:5, a je izenačil na 5:5, ko je uspešno napadel po servisu tekmeca. Po 6:6 pa je tri točke nanizal Singapurec in nekaj pozneje povedel z 10:7. Pred premorom je Jorgić dobil dve točki (9:10), po njem pa s servisom in dobrim bekendom v kot izenačil. A je Singapurec prišel do tretje zaključne žogice, znova je ostala neizkoriščena. Naslednji točki, prvo z nekaj sreče po odboju od mrežice, je dobil Jorgič za krik olajšanja, ki ga je tedaj spravil iz sebe.

Quek je v petem nizu z bliskovitimi napadi prepričljivo povedel (7:1), preden je drugo in tretjo točko dobil slovenski predstavnik, ki pa je tedaj zaostajal s 3:10, tu pa se mu je tudi ustavilo in tekma je šla v šesti niz. Tega je z 1:0 in 3:1 odprl Singapurec. Jorgić je v nadaljevanju zaigral bolj zbrano in po vse boljši igri povedel s 4:3 in 9:3. Z lepim začetnim udarcem je prišel do 10:5 in po premoru tretjo zaključno žogico pretvoril v zmago po 52 minutah dvoboja.

Foto: Profimedia Darko Jorgić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.