Nova pravila v evropski košarki

Foto: Profimedia
V Evroligi bodo z novo sezono v veljavo prišla tudi nova košarkarska pravila.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Evrolige se je sestal, da se dokončno odloči, kateremu klubu nameni posebno povabilo za nastopanje v najelitnejšem evropskem klubskem košarkarskem tekmovanju v naslednji sezoni. Odločitev je padla na ruski Zenit, obenem pa je bil na sestanku sprejet tudi predlog o spremembi košarkarskih pravil za prihodnjo sezono Evrolige in Evrokupa.

V uradni izjavi so iz vodstva Evrolige sporočili, da bodo nova pravila sporočena vsem klubom, zvezam in tudi Fibi, v želji po izboljšanju globalnih pravil igre.

 

Spremenjena pravila za sezono 2019/20

 

- Vrača se sodniški met, nič več ne bo puščice na zapisnikarski mizi, ki kaže, čigava je žoga.

- V primeru, da igralec tekom sodniškega meta pri skoku stori prekršek, nasprotna ekipa dobi žogo na sredini igrišča in 24 sekund za napad, namesto 14, kot je veljalo do zdaj.

- Tehnične napake (igralcu, trenerju, klopi) se ne bodo več štele med ekipne prekrške

- Če sodniki zaustavijo igro, da bi popravili čas do konca tekme, se čas napada resetira, prav tako pa se žoga izvaja z mesta, kjer je bila nazadnje zamenjana posest nad žogo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.