Nova lepa uvrstitev izjemne generacije Slovenk

Foto: KZS
Foto: KZS
Slovenke EP končale na petem mestu.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 20 let si je z zmago proti Poljski s 74:65 priborila končno peto mesto na evropskem prvenstvu v Litvi.

Slovenke so se izkazale z borbeno igro, priborile so si kar 46 skokov (Poljska 28), imele pa so tudi več podaj (19-14) ter bile bolj natančne v metu za dve točki (56%-32%).

Strelsko je bila najbolj razpoložena Lea Bartelme, ki je zbrala 22 točk in osem podaj. 

Foto: KZS Lea Bartelme

Poleg nje so barve Slovenije zastopale še Kim Žibert, Hana Sambolić, Ajša Sivka, ki je lani postala najkoristnejša igralka EP do 18 let, ko so Slovenke osvojile naslov evropskih prvakinj, Zala Šrot, Elena Lazarević, Sara Sambolić, Mia Žeks, Špela Brecelj, Živa Mišjak Cujnik, Tjaša Turnšek in Nina Stavrov.

"Zadovoljen sem, da so dekleta pokazala karakter in se niso predala do konca, čeprav se je skozi prvenstvo nekajkrat zdelo, da smo v izgubljenem položaju. Ponosen sem tudi na celoten štab, da smo kljub težavam, ki smo jih imeli med pripravami in prvenstvom, dosegli zares lepo uvrstitev," je dejal selektor Ernest Novak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.