Po dodatnem strelu nova kolajna za Slovenijo

Foto: Sportida
Foto: Sportida
Lavrinc in Fabčič bronasta v mešani ekipni tekmi v Parizu.
Oglej si celoten članek

Lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta na mešani ekipni tekmi na paraolimpijskih igrah v Parizu osvojila tretje mesto. V boju za bron sta premagala indijsko ekipo po dodatnem strelu s 5:4. Njun nastop je bil tudi zadnji slovenski na igrah v Parizu.

Za začetek dneva sta v osmini finala Slovenca s 6:2 premagala kolumbijsko ekipo. V četrtfinalu sta po dodatnem strelu premagala Kitajsko s 5:4, v polfinalu pa sta se pomerila s Turčijo.

Tudi v tej tekmi je odločal dodatni strel, saj sta njuna tekmeca povedla z 2:0, potem pa sta Slovenca dobila naslednji dve seriji (34:27, 36:32). V četrti seriji pa sta Turka slavila s 34:31 in izsilila odločilni dodatni strel.

V tem sta bila bolj mirna turška tekmeca. Fabčič je zadel le petico, kar je kljub desetici Lavrinc pomenilo tesen poraz s 15:16 in konec sanj o finalu.

Foto: Profimedia Živa Lavrinc

Slovencema je ostala tekma za bron, tekmeca pa sta bila Indijca Pooja in Harvinder Singh.

V prvi seriji sta s 33:30 zmagala Indijca, a sta slovenska tekmovalca vrnila v drugi in slavila s 34:29. V tretji je nato indijska ekipa po dvakrat zadela devetico in desetico in jo dobila z 38:33. Četrto sta nato začela Slovenca, Fabčič pa je z desetico tlakoval pot k zmagi s 34:29 in slovenski zasedbi zagotovil dodaten strel za medaljo.

V tem pa sta se Slovenca izkazala, Fabčič je zadel devetico, Lavrinc pa desetico, tako da sta zmagala z 19:17.

To je druga paraolimpijska medalja za Slovenijo na teh igrah po zlatu Frančka Gorazda Tirška z zračno puško stoje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.