Nov zvezdniški prestop pretresa razred motoGP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Marco Bezzecchi prihodnjo sezono pri Aprilii.
Oglej si celoten članek

Italijanski motociklist Marco Bezzecchi bo v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP vozil za tovarniško moštvo Aprilia. Petindvajsetletnik, trenutno član VR46 Ducatija, bo tako v prihodnjem letu dirkal v tandemu s Špancem Jorgejem Martinom.

Pred naslednjo postajo SP v nizozemskem Assnu je moštvo Aprilia potrdilo dirkalno zasedbo za prihodnjo sezono. Potem ko so v mozaik pred časom dodali trenutno vodilnega v prvenstvu Martina, so danes potrdili še prestop Bezzecchija. Ekipa dolžine pogodbe ni razkrila, kot pa navaja spletna stran tekmovanja, je Italijan z Aprilio sklenil večletno pogodbo.

Bezzecchi bo postal prvi Italijan po letu 2020, ki bo za italijansko tovarniško moštvo iz Noaleja dirkal s polnim delovnim časom. Takrat je zdajšnji testni dirkač Lorenzo Savadori zadnje tri dirke sezone preživel ob boku Aleixa Espargaroja.

Od prihoda v kraljevi razred leta 2022 se je Bezzecchi devetkrat uvrstil na oder za zmagovalce, od tega je trikrat stal na najvišji stopnički. V le svoji drugi sezoni je leta 2023 končal na tretjem mestu v skupni razvrstitvi.

"Dobrodošel eden največjih italijanskih talentov, ki je svojo vrednost dokazoval od svojega debija v nižjih kategorijah, še posebej pa lani v motoGP z izjemnimi predstavami in celo zmagami. Komaj čakamo, da ga sprejmemo v Noaleju; italijanski motocikel in italijanski dirkač sta izjemno vznemirljiva, še bolj pa je vznemirljiv dirkaški par, ki se bo oblikoval z Jorgejem," je dejal direktor moštva Massimo Rivola.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:49 24. Junij 2024.

    Pomembno, ni kaj !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.