Legendarni Slovenec dobil 12 mesecev prepovedi, a bo lahko igral

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Marko Bezjak bo vendarle lahko igral v nemški ligi.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaš Marko Bezjak bo letos vendarle lahko igral v nemški ligi, kljub 12-mesečni prepovedi disciplinskega telesa Evropske rokometne zveze (EHF), saj slednja velja le za tekmovanje pod okriljem te krovne zveze. Novico je na svoji spletni strani uradno sporočil tudi nemški klub Erlangen, kjer bo 38-letnik igral.

Njegov novi nemški delodajalec je tako uradno potrdil podpis pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom do konca sezone. Bezjak, nekdanji slovenski kapetan, bo tako lahko po incidentu na Hrvaškem le zaigral pri nemški zasedbi.

Slovenec pa vseeno ne bo smel igrati v evropskih tekmovanjih pod okriljem evropske zveze. Ta mu je v torek v skladu z izrečenim suspenzom na Hrvaškem zaradi nešportnega vedenja do prihodnjega aprila prepovedala pravico nastopa na klubski in reprezentančni ravni pod okriljem EHF.

Foto: Profimedia Marko Bezjak

Bezjak, ki je leta 2023 z Magdeburgom osvojil ligo prvakov, je bil nazadnje član hrvaškega prvoligaškega kluba Nexeja iz Našic. Njegovo kariero pa je v dresu hrvaškega kluba zaznamoval hud incident.

V začetku aprila je na tekmi 5. kroga lige za prvaka do incidenta prišlo ob koncu prvega polčasa pri izidu 16:9 v korist gostov iz Zagreba, potem ko se člani Nexeja niso strinjali z odločitvijo glavnih sodnikov in delegata.

V gneči ob zapisnikarski mizi se je Bezjak z ramo zaletel v tedanjega delegata Anta Josića, ki je precej teatralno potreboval celo zdravniško pomoč. Delegat je takrat namreč opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel s terena in se namerno v predel rame in reber nekoliko zaletel v Josića (VIDEO). Po nadaljnjem prerivanju obeh ekip so tekmo prekinili.

Bezjak je konec aprila sicer prejel kazen 12 mesecev prepovedi igranja, ki je takrat veljala za vsa tekmovanja pod okriljem hrvaške zveze.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.