Nov velik mejnik za Valentina Rossija

Foto: Epa valentino rossi
Poseben dan za izjemnega Italijana.
Oglej si celoten članek

Najizkušenejši dirkač v zgodovini motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP, Italijan Valentino Rossi, bo konec tedna v Avstraliji obeležil še en mejnik v karieri. Na dirkališču v Phillip Islandu bo 40-letnik namreč nastopil že na svoji 400. dirki SP za veliko nagrado.

Rossi je v očeh številnih ljubiteljev motociklističnega športa še vedno največji, čeprav je zadnjega od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka osvojil leta 2009.

"Zelo dolgo, res dolgo sem že v karavani. Gre za lep dosežek. Vesel sem, da bom številko 400 dočakal prav na dirkališču Phillip Island, saj gre za ikonično stezo za motošport," je o tem dejal Rossi, ki je na dirkah za veliko nagrado debitiral leta 1996 v razredu do 125 ccm. Na avstralskem prizorišču je Rossi doslej zabeležil osem zmag, od tega šest v kraljevskem razredu motoGP.

"Gre za dosežek, ki ga ne pričakuješ. Še posebej, ko sem bil mlajši, in nato skozi celotno kariero ... nikoli nisem imel v glavi jasne slike o tem, koliko časa bom dirkal. Zdaj pa sem star 40! Neverjetno! Ampak da, gre za lep dosežek," je še dejal italijanski zvezdnik.

Rossi je doslej v karieri osvojil 115 dirk za VN v vseh razredih, med dobitnike točk pa se je vpisal kar na 353. Priljubljeni doktor, kot Rossija imenujejo ljubitelji motociklov, je leta 2018 podpisal dveletno pogodbo z Yamaho, kar pomeni, da bo tekmoval še vsaj leta 2020. Večkrat je dejal, da je njegova glavna motivacija zmaga.

Rossi se želi v Avstraliji vrniti v igro, potem ko je na svoji 399. dirki na Japonskem zletel s steze z 11. mesta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.