Športni direktor razkril prve informacije o novem trenerju Maribora

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Marko Šuler je razkril, kaj zahteva od naslednika Maura Camoranesija.
Oglej si celoten članek

V Mariboru je zadnje dni zelo pestro. Najprej je zdaj že nekdanji športni direktor Oliver Bogatinov suspendiral svojega pomočnika Marka Šulerja, kmalu pa je prišlo do popolnega zasuka v tej drami, saj je vodstvo kluba Šulerja imenovalo za novega športnega direktorja, na cesti pa sta se v trenutku znašla Bogatinov ter trener prve ekipe, Mauro Camoranesi.

Vodenje ekipe je začasno prevzel Saša Gajser, ki je ekipo vodil na sredini tekmi proti Sežani, ko je Maribor slavil s kar 4:0, a po tekmi seveda ni bila glavna tema pogovorov dobra predstava Mariborčanov, temveč ugibanja o novem trenerju.

Pred novinarje je tako stopil novi športni direktor, ki je spregovoril o trenutno najbolj pereči temi. Šuler je potrdil, da zaenkrat ime novega trenerja še ni znano ter da bo odločitev padla šele po derbiju z Olimpijo, na katerem bo ekipo še zagotovo vodil Saša Gajser, ki naj bi bil tudi eden izmed najresnejših kandidatov.

"DNK Maribora je bil ves čas znan, pot pa je šla verjetno v napačno smer. Jaz sem na te stvari na nek način opozarjal, ljudje v klubu pa so se verjetno odločili, da so potrebne spremembe. Stvari za nazaj sam ne bi rad pogreval," je začel Šuler, ki ni želel debatirati o preteklosti, temveč se je rajši obrnil k prihodnosti.

Štajerska drama Odstavljeni direktor razkril ozadje šokantnega mariborskega večera

"Trenerja nameravam izbrati po derbiju z Olimpijo. Verjamem, da bo po večnem derbiju novi trener že v Mariboru. Krog kandidatov je znan, nekateri so zasedeni, vsi pa so zelo primerni. Zagotovo je možnost samo ena: nekdo, ki pozna DNK Maribora. Tako smo izbirali v preteklosti in z mojega vidika se to ne sme spremeniti. Za moje pojme trenutno trener ne more biti nekdo, ki ne pozna Maribora in vsega, kar se je v klubu dogajalo, ter ne ve, kaj pomeni Maribor – tudi če ima za seboj zelo uspešno kariero in impresiven življenjepis. Vem, da se v tem primeru krog kandidatov oži, vendar jih je kar nekaj in kmalu bo znano, kakšna bo odločitev." 

Foto: Profimedia Saša Gajser

Šuler je nato za konec še razkril, da se je med krog kandidatov prebil tudi Gajser, da pa bo klub v prihodnje skoraj zagotovo vodil Slovenec, ali nekdo s področja Balkana: "Absolutno je med kandidati. Bili bi neresen klub, če ne bi bil. Po tem, čemur smo bili priča v Sežani, bi bilo nekorektno, če ga ne bi uvrstili na seznam kandidatov. Potrdim pa lahko, da bo trener zagotovo s tega področja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.