Shiffrinova rekordno, Hrovatova z izidom kariere

Foto: Epa meta hrovat
Meta Hrovat je bila z osmim mestom najboljša Slovenka na slalomu v Špindleruvom Mlynu.
Oglej si celoten članek

Meta Hrovat, po poškodbi Ilke Štuhec najbolj vroča slovenska smučarka ta hip, je petemu mestu z veleslaloma dodala še osmo na slalomu in sila uspešen konec tedna sklenila z drugo zaporedno uvrstitvijo med najboljšo deseterico.

Dvajsetletna Kranjskogorčanka je bila po prvi vožnji uvrščena na 12. mesto, v finalu pa je pridobila štiri mesta in se veselila najboljše slalomske uvrstitve v sezoni. 

Predzadnji slalom je dobila ameriška kraljica belih strmin Mikaela Shiffrin, ki je vpisala že 58. zmago v karieri. Drugo mesto je osvojila Švicarka Wendy Holdener (+0,85), tretje pa zmagovalka petkovega veleslaloma Slovakinja Petra Vlhova (+2,03).

Foto: Epa mikaela shiffrin

Shiffrinova je vse tekmovalke z izjemo Holdenerjeve premagala za več kot dve sekundi. Hrovatovo je od dominantne Američanke, ki si je že zagotovila mali kristalni globus, v žepu pa ima tudi skupno zmago, ločilo 3,13 sekunde.

Mikaela Shiffrin je dobila 15. tekmo v sezoni in s tem podrla rekord Švicarke Vreni Schneider, ki je v sezoni 1988/1989 dobila 14 tekem za svetovni pokal.

Shiffrinova si lasti tudi rekordnih 39 slalomskih zmag v svetovnem pokalu, največ med tekmovalkami. Med smučarji je na čelu zgolj z zmago več nekdanji legendarni Šved Ingemar Stenmark na smučeh begunjskega Elana (40). Na finalu sezone v Soldeuu lahko Shiffrinova ta rekord izenači in poveča tudi skupno bero zmag v pokalu, zdaj jih ima 58.

Foto: Epa mikaela shiffrin

Američanka lahko kot tretja v zgodovini preseže 2000 točk v skupnem seštevku zime. Trenutno je pri 1954 točkah, pred njo sta le Avstrijec Hermann Maier (leta 2000 je osvojil 2000 točk) in rekorderka Tina Maze (2414 točk leta 2013).

V finalni vožnji je nastopila še Ana Bucik, ki je pridobila dve mesti in bila na koncu 27. (+5,41). Maruša Ferk (35./+4,63) in Neja Dvornik (41./+5,10) sta bili prepočasni za nadaljevanje.

"Po današnjem slalomu sem rezultatsko zadovoljna. Vem, da imam še rezerve s treninga. Načeloma pa moram reči, da sem zelo, zelo zadovoljna s celim vikendom, kako sem ga uspela odsmučati. V slalomu se v zadnjem času počutim zelo suvereno, na smučeh se počutim dobro. Mogoče mi na tekmah v slalomu še ne uspe pokazati vsega, kar znam. Morda to ni slaba stvar, ker imam še rezerve in vem, na čemu delati. Verjamem, da bo s tem prišlo še boljše smučanje."

Meta Hrovat

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:53 9. Marec 2019.

    Izid kariere? Kakšne že?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.