Nov Američan v Union Olimpiji

Foto: ABA
Foto: ABA
Union Olimpija je močnejša za krilnega centra Erica Dawsona. Sedemindvajsetletni Američan, ki v višino meri 208 centimetrov in je težak 114 kilogramov, je nazadnje nastopal za ekipo Austin Toros v ameriški ligi NBDL. Povprečno je dosegal 16,2 točke in kar 10,6 skoka na tekmo.
Oglej si celoten članek

Eric Dawson je svojo športno pot začel na univerzi Midwestern State v študentski ligi NCAA2, kjer je v zadnjem letu študija dosegal v povprečju 17,4 točke in bil prvi skakalec lige z 11,4 skoka na tekmo. Izbran je bil tudi v prvo postavo konference in za najboljšega obrambnega igralca, saj je v povprečju dosegal tudi 3,2 blokade na tekmo.

Svojo profesionalno kariero je začel v razvojni ligi D-League, kjer je nastopal za Austin Toros. V prvi sezoni je imel težave s poškodbo bicepsa, zato je odigral zgolj dve tekmi. V drugem delu leta je za kratek čas odšel v Dominikansko republiko, kjer je v povprečju dosegal 19 točk in 12 skokov na tekmo.

Naslednjo sezono je bil spet v D-League pri ekipi Austin Toros in v povprečju dosegal 10,4 točke in 6,6 skoka na tekmo. V sezoni 2009/2010 je odšel na Japonsko, saj je podpisal za Mitsubishi Diamond Dolphins, kjer je v povprečju dosegal 14,1 točke in 9,7 skoka na tekmo. Drugi del sezone je znova odigral v D-League pri Austin Toros in beležil devet točk in 4,5 skoka na tekmo.

Naslednjo sezono je ostal pri že omenjeni D-League ekipi in se tudi prebil v polfinale lige. Januarja 2011 je prestopil v južnokorejski klub KCC Egis, kjer je v povprečju dosegal 10 točk in 5,7 skoka na tekmo. Ekipi je pomagal do naslova prvaka. Sezono 2011/2012 je spet začel v razvojni ligi pri Austin Toros in takrat imel povprečje 16,2 točke in 10,6 skoka na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.