Noro, kaj tokrat dežurni kritik napoveduje Luki in Dallasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kendrick Perkins je ekipo Dallas Mavericks izbral za moštvo, katero se bo sredi sezone najverjetneje sesedlo.
Oglej si celoten članek

NBA moštvo Dallas Mavericks so imeli v minuli sezoni najuspešnejšo sezono po šampionskem letu 2011, saj so se prebili vse do velikega finala, kjer pa so morali priznati premoč letos daleč najmočnejši ekipi lige, Boston Celtics.

Prvi zvezdnik ekipe Luke Dončić je opravil odlično delo, ko je na lastnih ramenih ponesel ekipo vse do finala, kjer pa je kmalu postalo jasno, da imajo Mavericks ob v finalni seriji katastrofalnem drugem zvezdniku Kyrieju Irvingu preprosto premalo kvalitetno ekipo, da bi se lahko kosali z zvezdniško ekipo Celtics.

Generalni menedžer Nico Harrison si je tako v obdobju pred novo sezono pošteno zavihal rokave ter ekipo okrepil s Spencerjem Dinwiddiejem, Quentinom Grimesom in Najijem Marshall, medtem ko je bil nedvomno največji ulov poletja štirikratni NBA prvak ter eden najboljših strelcev z razdalje v zgodovini košarke, Klay Thompson.

Foto: Profimedia Klay Thompson

Petkratni udeleženec tekme zvezd pri 34 letih ter po številnih poškodbah morda res več ni košarkar, ki je bil dvakrat celo uvrščen v eno izmed najboljših peterk lige, a bodo Mavericks z njim zagotovo še konkurenčnejši, kot so bili lani, ko se jim je zataknilo na zadnji stopnički.

A NBA "strokovnjak" Kendrick Perkins, ki bolj kot po resnih izjavah velja za klovna televizijske mreže ESPN, ni prepričan, da bodo Mavs letos konkurenčni. Nekdanji solidni košarkar, ki je v zadnjih letih pogosto kritiziral predstave našega Luke Dončića (ter drugih belopoltih košarkarjev), je namreč Dallas izbral za ekipo, ki se bo sesedla sredi sezone.

Pri ESPN-u so namreč izbrali pet najresnejših favoritov, da posežejo po šampionskem prstanu, nato pa so nekatere ekipe uvrstili v določene kategorije. In Perkins je Dallas imenoval za svojo ekipo, za katero verjame, da je v največji nevarnosti, da se sredi sezone sesede.

"Izbral bom Dallas. Ali bo Klay Thompson resnično zavrtel kazalce časa nazaj? Ali bo res on tisti, ki bo konstantno zadeval mete? In potem je tu Luka. Lansko sezono smo videli, ko je prišel do finala, mu je zmanjkalo sape. Še vedno bo dosegal svoje številke, ker bo imel toliko časa žogo v svojih rokah. Kar se tiče točk, bo dosegal koše, kar se tiče podaj, bo dosegal asistence, obenem pa je eden najboljših branilcev/kril, kar zadeva skoke ..."

"Toda ko pogledam Mavs, nihče se jih ne boji. Ostale ekipe se izboljšujejo. Pričakujem, da bo letos Minnesota še boljša, Lakers bodo boljši ... Tako da sem pozoren na Dallas. Obstaja razlog, zakaj jih ni na seznamu petih največjih favoritov za naslov," je zaključil ESPN-ov "strokovnjak". Nič čudnega, da se je Richard Jefferson v studiu lahko le prijel za glavo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:08 19. September 2024.

    Spet ljubljeni avtor na delu..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.