Noro, kaj je uspelo novopečeni slovenski reprezentantki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako kot reprezentanti so rokave že pošteno zavihale tudi članice slovenske košarkarske reprezentance. V minulem tednu je bila razpoložena Jessica Shepard, ki je s tridesetimi točkami in desetimi skoki dosegla dvojnega dvojčka.
Oglej si celoten članek

Američanka Jessica Shepard, ki bo pomembna okrepitev slovenske izbrane vrste že v novembrskem kvalifikacijskem oknu za EP, je z Athinaikosom sicer izgubila proti Olympiacosu z 71:84. V 39 minutah igre je zabeležila 30 točk, 10 skokov in pet podaj, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Foto: Profimedia Jessica Shepard

Konstantno dobre predstave na Madžarskem kaže Zala Friškovec. Sopron je v minulem tednu dvakrat visoko zmagal (103:43 in 100:71). Friškovčeva je dosegla 16 in 11 točk, ob tem pa tudi uspešno skakala in podajala. Do nove zmage je v Belgiji prišla Lea Debeljak. Mechelen je s 102:59 ugnal Gentson, slovenska branilka pa je v 23 minutah igre prispevala 22 točk, zbrala pet skokov in tri podaje.

Uspešen strelski večer je na Islandiji imela Hana Ivanuša. A tudi njenih 19 točk ni bilo dovolj za zmago Hamarja proti Haukarju (84:93). Se pa je zmage s Tarbesom v francoski ligi razveselila Ajša Sivka. S soigralkami so s 73:55 ugnale Flammes Carolo. Sivka je igrala dobrih 21 minut ter osmim točkam dodala štiri skoke in dve podaji.

Po osvojenem superpokalu z Valencio je Mojca Jelenc odigrala prvo tekmo za Paterno v drugi španski ligi, kjer nastopa kot posojena igralka. V 26 minutah je dosegla devet točk in prav toliko skokov, a bila kljub temu poražena proti Adarevi (46:70).

Zelo dobri predstavi sta prikazali tudi mladi slovenski organizatorki igre Lea Bartelme in Hana Sambolić. Bartelme je za Cinkarno Celje navdušila tako v domačem prvenstvu kot v ligi Waba. Na tekmi 1. SKL proti Iliriji je v 24 minutah dosegla pet točk, osem skokov in devet podaj, medtem ko je v regionalnem tekmovanju proti Montani 2003 prispevala 15 točk, osem skokov in tri podaje v 29 minutah igre. Sambolić je bila z Ilirijo poražena proti Cinkarni Celje (56:82) in Ježici (56:63). Proti Celjankam je zbrala 10 točk, tri skoke in pet podaj, proti Ježičankam pa 20 točk, tri skoke in tri podaje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.