Nole bo št. 1! Britanci spet jokajo!

Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 novak djoković Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 novak djoković Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimblendon polfinale 2011 djokovic tsonga Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale djokovic tsonga 2011 Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray
Srb Novak Djoković je moral odigrati svoj najboljši tenis na travi, da se je v štirih nizih prek Jo-Wilfrieda Tsongaja prebil v finale Wimbledona. To pomeni, da bo od ponedeljka številka 1 lestvice ATP. V drugem finalu je Španec Rafael Nadal premagal Andyja Murrayja in tako se britanska mora brez zmage na domačem grand slamu nadaljuje.
Oglej si celoten članek

Srbski tenisač Novak Djoković je s 7:6, 6:2, 6:78 in 6:3 v polfinalu grand slama v Wimbledonu premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Ne le, da se je uvrstil v svoj prvi wimbledonu finale, od ponedeljka bo številka 1 na lestvici ATP. Prvič po sedmih letih tako na vrhu jakostne lestvice ne bo Švicar Roger Federer ali Španec Rafael Nadal. 24-letni Nole, ki je sezono začel z 41 zaporednimi zmagami, nakar ga je v polfinalu Roland Garrosu ustavil Federer, bo postal prvi Srb na vrhu lestvice ATP. Drugi nosilec je imel celoten polfinalni dvoboj vajeti v svojih rokah, a se 12-postavljeni Jo-Wilfried le ni dal in je v podaljšanji igri tretjega niza celo izsilil dodaten niz. A Novak je obdržal mirne živce in zanesljivo dobil četrti niz.

"Čustev ne morem izraziti v nekaj besedah. Takšnih občutkov na igrišču še nisem imel," je vidni ganjeni Djoković takoj po koncu dvoboja le s težavo sprevljal besede iz svojih ust. "Brez podpore bližnjih in navijačev mi ne bi uspelo." Želi si več kot le prvo mesto - tudi zmago v finalu. "Malo bom proslavil, a pred mano je še en dvoboj - finale Wembledona. Vse življenje sem sanjal o finalu v Wimbledonu." V nedeljskem finalu se bo pomeril s prvim nosilcem in branilcem naslova Nadalom, ki je v drugem polfinalu s 5:7, 6:2, 6:2 in 6:4 odpravil domačega aduta Andyja Murrayja.

Djoković je začel z izgubljenih servisom, a se je uspel vrniti in izenačiti na 5:5. Prvi niz je odločila podaljšana igra, ki jo je Srb dobil s 7:4. V nadaljevanju je bil Novak občutno boljši nasprotnik, Jo pa večkrat na kolenih. Ko je že vse kazalo, da bomo prvega finalistka dobili po vsega treh nizih, je ob koncu tretjega Tsonga le zaigral bolje in po dveh brejkih izsilil podaljšano igro. T. i. tie-break je Francoz dobil z 11:9. Ko je v četrtem nizu Djoković povedel z 2:0, njegova zmaga ni bila več pod vprašajem.


Britanska nočna mora se nadaljuje

Foto: EPA wimbledon polfinale 2011 nadal murray Nočna mora britanskega tenisa se nadaljuje. 75 let mineva od zadnje britanske zmage v Wimbledonu (bil je to Fred Perry). Andy Murray je še tretjo leto zapored obstal v polfinalu. Znova je bil zanj usoden prvi nosilec Nadal. Domači adut je bil Špancu kos le v prvem nizu, nakar je Rafa dvignil nivo igre in po sedmih zaporednih dobljenih igrah povsem prevzel nadzor nad potekom polfinala. Ko je Andy začel delati še dvojne napake, je bilo vsega konec. Bolj kot pomanjkanje znanja, so ga spet izdali živci. Nadal bo v ponedeljek izgubil prvo mesto na jakostni lestvici, a lahko v nedeljo Wimbledon osvoji tretjič, kar bi bil njegov 11. slam.


"Sanjsko je, da sem spet v finalu,"
se je dosežka veselil Nadal, ki je bil v Wimbledonu nazadnje poražen leta 2007. "Žalosten pa sem za Andyja. Mislim, da bi si zaslužil finale. Za nadaljevanje sezone mu želim vse dobro." O igri pa: "Odigrati sem moral zelo dobro, da sem premagal Andyja. Odigral sem svoj najboljši tenis. Je pravi prvak. Da ga premagaš, moraš udarjati res dobre žogice. To mi je danes uspelo."

Nadal - Djokovič: zadnje štiri dvoboje dobil Srb

Nedeljski dinale bo torej Nadal - Djoković. V medsebojnih obračunih vodi Nadal s 16:11, a srbski zvezdnik je dobil zadnje štiri, saj je bil letos od Španca boljši na mastersih v Indian Wellsu, Miamiju, Madridu in Rimu. "Zavedam se, da bo v nedeljo zelo težko, saj me je Djoković premagal v zadnjih štirih obračunih. Poleg tega je letos izgubil le en dvoboj. A kot vedno, bom dal vse od sebe, da ga premagam," je dejal Nadal, ki si je še petič priigral finale v All England Clubu.

Wimbledon, grand slam, ATP, polfinale:

Novak Djoković (Srb, 2) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 12) 7:6, 6:2, 6:7, 6:3

Rafal Nadal (Špa, 1) : Andy Murray (VB, 4) 5:7, 6:2, 6:2, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • zic
    21:17 1. Julij 2011.

    Nadal je in bo ostal No.1 svetovnega tenisa.....VAMOOOOOS RAFA!!!!

  • 18:46 1. Julij 2011.

    Res dober meč, kdor je gledal lahko potrdi! Zasluzena zmaga Novaka Đokovića, 1. na ATP in upam tudi prvi v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.