Nogomet v Španiji ta vikend bo

Foto: Žurnal24 Brez skrbi, ljubitelji španskega nogometa, tekme Primere ta vikend bodo. (Foto:
Sodišče v Madridu je odločilo, da morajo moštva španske prve in druge nogometne lige ta konec tedna odigrati prvenstvene tekme. Večina ekip je napovedala stavko, a je bila šesterica proti.
Oglej si celoten članek

Večina moštev se je odločila za stavko zaradi spora zaradi delitve finančnega deleža pri prodaji televizijskih pravic, šest klubov pa je stavki nasprotovalo in zdaj dobilo tudi sodno podporo. Sodnica Purificacion Pujol je pritrdila pritožbi šestih klubov (Espanyol, Villarreal, Real Zaragoza, Athletic Bilbao, Real Sociedad in Sevilla), ki so nasprotovali stavki. Če bi do stavke res prišlo, bi bil to prvi takšen primer v zgodovini španskega nogometa.

Klubi so stavko napovedali že za 23. marec, ker želijo, da vlada sprejme zakon, po katerem bi lahko dobili večji delež dobička televizijskih pravic. Predvsem pa želijo vse tekme spraviti na programe plačljive televizije, saj zdaj velja pravilo, da mora vsaj ena tekma vsakega kola biti dostopna gledalcem javnih televizij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.