"Nisem vedel, da sem star 29 let"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Bizarna košarkarska zgodba iz Kanade je dobila nadaljevanje.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi smo poročali, da je bil košarkar iz Južnega Sudana Jonathan Nicola v Kanadi aretiran, ker je prekršil imigracijski zakon.

Igralec, visok 210 centimetrov, je pritegnil pozornost s svojimi igrami za srednješolsko ekipo Catholic Central High School, kjer je izrazito izstopal. Nekateri so ga v bližnji prihodnosti že videli v ligi NBA, saj je bil enostavno predober za svoje "vrstnike". 

Nicola, ki je živel pri trenerju svoje ekipe, je dejal, da je v Kanado pribežal zaradi državljanske vojne v domovini, da bi dobil kanadsko vizo pa je večkrat moral obiskati Kenijo.

A kanadske oblasti so na podlagi prstnih odtisov ugotovile, da se je Nicola pred časom prijavil za vizo v ZDA, kjer je kot rojstni datum navedel 1. november 1986, nato pa košarkarja strpale v pripor.

Mama se ni točno spomnila

"Vedno sem spraševal svojo mamo, katerega leta sem rojen, a mi je ona vedno dejala, da se ne spomni točno. V Južnem Sudanu te ne vprašajo, koliko si star. Ne vprašajo te nič," je Nicola povedal kanadski imigracijski službi.

"Nisem lažnivec, sem vernik. Molim h bogu," je še dodal Nicola, ki je z igranjem na katoliški šoli v Windsorju definitivno zaključil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.