"Nikoli več ne želim slišati enega vprašanja o tej temi"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemški teniški zvezdnik se je še enkrat razglasil za nedolžnega v zvezi s tožbo nekdanjega dekleta, ki se je končala z izvensodno poravnavo.
Oglej si celoten članek

Četrti igralec sveta Nemec Alexander Zverev želi obrniti nov list v svojem življenju in dokončno zapreti poglavje o domnevnem fizičnem in psihičnem nasilju, katerega je bil obtožen s strani nekdanjega dekleta Brende Patee.

Globa Zverev naj bi pretepel bivšo, tako se je zadeva končala na sodišču

Sojenje teniškemu asu, ki se bo prav danes, 9. junija, v Parizu potegoval za svojo krstno lovoriko na grand slamih, se je končalo z izvensodno poravnano, potem ko sta se sprti strani dogovorili za globo v višini 200.000 evrov. Tri četrtine tega zneska bo romalo v državno blagajno, preostanek pa bo šel dobrodelnim organizacijam.

Po prvotni preiskavi je berlinski tožilec predlagal globo v višini 450.000 evrov, s čimer bi se lahko Zverev izognil sodnemu procesu. A 27-letnik na zahtevo tožilstva ni pristal, saj je želel svoje ime oprati na sodišču.

Na koncu mu je to na nek način tudi uspelo, saj bo moral za razrešitev zagate plačati občutno manjši znesek.

Sojenje, ki je trajalo samo teden dni, se je začelo na zadnji dan meseca maja in se na željo tenisačeve pravne ekipe že dan kasneje preselilo za zaprta vrata, da bi tako zaščitili zvezdnikovo zasebnost.

"Povedal sem vam že na začetku. Vsem sem povedal isto. Vesel sem, da je konec. Nimam več kaj dodati. To je to. Štiri leta. Vesel sem. Primer je končan. Tako je, če si nedolžen. V primeru krivde ne bi kar tako odstopili od primera. Ne vem, s kakšnimi prevodi razpolagate, toda jasno je, kaj to pomeni. Konec. Gremo naprej. Nikoli več ne želim slišati enega vprašanja o tej temi. To velja za vse," je bil odločen Zverev.

Foto: Profimedia Alexander Zverev

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.