Nika Prevc razkrila, česa se je naučila v Rasnovu

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska ženska skakalna reprezentanca se z zadnje postojanke poletne velike nagrade v Rasnovu vrača z mešanimi občutki.
Oglej si celoten članek

Slovenske smučarske skakalke so minuli vikend opravile zadnjo postojanko poletne velike nagrade. V romunskem Rasnovu sicer niso stale na zmagovalnem odru, vendar so s trenutno formo zadovoljne. Najboljša Slovenka na prvi tekmi je bila Tina Erzar na četrtem mestu, na drugi tekmi pa je bila lanska zmagovalka svetovnega pokala Nika Prevc šesta.

Sicer je bila konkurenca na VN v Rasnovu zelo okrnjena, saj so manjkale Avstrijke, Nemke, Kanadčanke, Romunijo je izpustila tudi dotlej vodilna skakalka poletja, Japonka Sara Takanashi. Vendar sredi poletja ni čas za rezultatske primerjave, menijo v slovenskem taboru, temveč bolj za testiranje opreme in preverjanje pripravljenosti pred začetkom zime.

Slovenske skakalke so blestele v prologu in poskusnih serijah, na tekmi pa se jim tokrat ni uspelo prebiti na stopničke.

Poletna VN Tri Slovenke v deseterici, a znova brez stopničk

"Minuli vikend sem se naučila, da skakanje na silo ne bo delovalo. Z nekaterimi skoki sem zadovoljna, a noben od teh ni štel za tekmo. Vendar bom lahko za naprej gradila na teh boljših skokih," je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala junakinja lanske sezone, 19-letna Nika Prevc, ki se iz Romunije vrača s šestim in devetim mestom.

Prvenec na veliki nagradi pa je uspešno opravila 16-letna Tina Erzar, ki je bila na prvi tekmi v Rasnovu četrta, na drugi pa sedma. Kljub dobrim dosežkom pa mlada skakalka z nastopi ni bila najbolj zadovoljna.

"Za mano sta dve lepi tekmi, a imam še veliko rezerv. Zato morda nisem dovolj zadovoljna. Obetavna nastopa sta za menoj, vendar imam sama zelo visoka pričakovanja," je dejala Erzar.

Ema Klinec se je domov odpravila s popotnico sedmega in osmega mesta. "Rasnov je za nami. To je nek preizkus pripravljenosti. Rezultatsko ni bilo, kot bi si morda želela, a moja osnova za skoke je dobra. Določeni skoki so bili kar v redu. Zdaj nas čaka le še Klingenthal, kjer si želimo še kaj pobrati," je dejala s 26 leti najbolj izkušena članica slovenske vrste.

Tepeš: Pričakovali smo več

Kot je nastope svojih varovank ocenil glavni trener Jurij Tepeš, z rezultati v strokovnem taboru niso najbolj zadovoljni.

"Za nami sta dve tekmi v Romuniji, na katerih smo rezultatsko gledano pričakovali več. Rad bi pohvalil Tino za dva odlična dosežka. Ostale punce pa bodo morale malce dodati, se morda malce spočiti pred finalom v Klingenthalu in na tisti tekmi nekaj dodati," je menil Tepeš.

Poletna velika nagrada se bo za skakalke končala 5. oktobra v Klingenthalu, še prej pa je na sporedu državno prvenstvo v Kranju, ki bo 1. oktobra.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.