Niemi Kopitarju preprečil izenačenje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti iz Los Angelesa so v San Joseju izgubili z 1:2. Poraz za Anžeta Kopitarja, ki se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, in soigralce ni usoden, saj imata obe ekipi že zagotovljen nastop v končnici.
Oglej si celoten članek

Edini zadetek za Kralje je prispeval Jordan Nolan, pri domačih pa sta bila uspešna Brent Burns in Logan Couture. Kopitar je imel v zadnji minuti priložnost za izenačenje, a se je z obrambo izkazal Antti Niemi, ki je obranil 26 strelov.


Kralji, ki so tako prekinili niz osmih zaporednih zmag v gosteh, so na tretjem mestu v pacifiški skupini. V prvem krogu končnice bodo igrali prav proti San Joseju, če ta na naslednjih tekmah ne prehiti Anaheima. "Imamo podoben slog igre, igramo agresivno. Če bomo proti njim igrali v končnici, bodo tekme vsekakor zabavne," je dejal Nolan.

Na drugih tekmah je Philadelphia izgubila proti Columbusu z 0:2, ki tako ostaja v igri za končnico, Carolina je ugnala Dallas s 4:1, Toronto je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil najboljšo ekipo vzhoda Boston, Tampa Bay, ki je že v končnici, pa je izgubila proti odpisanemu Calgaryju z 1:4.

Branilec naslova Chicago je s 3:2 po kazenskih strelih premagal Minnesoto in prekinil niz treh porazov, St. Louis, ki je točkovno izenačen z Bostonom na vrhu lige, je bil z 2:1 boljši od Buffala, Winnipeg je klonil pred Pittsburghom z 2:4, zmagovalcem metropolitanske skupine, Colorado pa je po kazenskih strelih odpravil New York Rangers s 3:2.

Liga NHL, rezultati:

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 2:1
Anže Kopitar 19:24 minute, 2 strela na gol za LA

Philadelphia Flyers : Colummbus Blue Jackets 0:2
Carolina Hurricanes : Dallas Stars 4:1
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 4:3*
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 1:4
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 3:2**
St. Luis Blues : Buffalo Sabres 2:1
Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 2:4
Colorado Avalanche : New York Rangers 3:2**

* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.