Nič več za Nemčijo, odslej v izbrani vrsti Slovenije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska reprezentanca v nadaljnje boje za Euro 2025 z okrepitvijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska nogometna reprezentanca, ki je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala s šestimi zmagami in gol razliko 26:0, njene tekmice so bile Severna Makedonija, Latvija in Moldavija, bo odslej še močnejša. Priključila se ji bo 20-letna Maja Sternad, članica Werderja iz Bremna, ki je doslej v mlajših selekcijah zastopala Nemčijo.

"Maja Sternad, nadarjena nogometašica z bogatimi izkušnjami v nemški Bundesligi, je pridobila dovoljenje Mednarodne nogometne zveze (FIFA) za igranje v slovenski ženski reprezentanci. FIFA je odobrila spremembo njenega nogometnega državljanstva, kar pomeni, da bo odslej nastopala za Slovenijo, domovino svojega očeta," so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Foto: Profimedia Maja Sternad

"Mlada napadalka, ki se je že uveljavila v začetni postavi nemškega Werder Bremna, je že leta 2023 izrazila željo, da bi zaigrala za Slovenijo. Selektor slovenske ženske reprezentance Saša Kolman jo je obiskal v Nemčiji, kjer je Maja jasno pokazala svojo željo po igranju za domovino svojih korenin. Postopek pridobivanja slovenskega državljanstva je bil uspešno zaključen, FIFA pa je nedavno prižgala zeleno luč za njen nastop v slovenski izbrani vrsti," so še dodali.

Slovenija se bo v prvem krogu dodatnih kvalifikcijah za Euro 2025, v prvem krogu je bila z osmimi zadetki najboljša strelka tekmovanja Lara Prašnikar, zdaj pomerila z Avstrijo. Če ji bo uspelo napredovati, bo naslednja tekmica boljša reprezentanca iz dvoboja med Romunijo in Poljsko. Slovenke doslej na evropskem prvenstvu še niso zaigrale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:54 18. Oktober 2024.

    !!!!! Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.