Ni predaje: 25 topov dela za Zlato lisico

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Organizacijski odbor 49. Zlate lisice dela s polno paro, čeprav 25 topov, razporejenih predvsem na spodnjem delu pohorske proge, še čaka mraz. Toda časa je še dovolj, saj Mariborčani za pripravo celotne proge potrebujejo le dva, tri dni mraza.
Oglej si celoten članek

"Na zgornjem delu veleslaloma je razgrnjena snežna podlaga, ki nam jo je uspelo narediti že sredi decembra. Na spodnjem, slalomskem delu smo v stalni pripravljenosti, a nam za zdaj uspe ponoči narediti le manjše količine snega," je dejal Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora 49. Zlate lisice.

"Toda vremenska napoved napoveduje, da prihajajo mrzle noči. Do takrat vsa organizacijska dela potekajo nemoteno. Zaradi Tininih uspehov pripravljamo vse za eno od najboljših Zlatih lisic v dolgi zgodovini. Napovedanih je že veliko organiziranih skupin navijačev, največ seveda iz Koroške," je še dodal. 

Drago Rataj, vodja tehničnega odbora, je pristavil: "Potrebujemo dva, tri dni mraza. Vode imamo dovolj, pripravljenih pa je kar 25 topov. Do takrat potekajo druga dela. V dogovoru z direktorjem svetovnega pokala smo cilj že prestavili nekoliko višje, da bo ciljna arena večja. Veliko pozornosti namenjamo ureditvi prometa pod Pohorjem, saj pričakujemo rekordno število gledalcev. Snežni kontrolor Filip Gartner si bo progo ogledal 17. januarja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:50 4. Januar 2013.

    ma toti ljudje tudi sanjajo, iz tote tople vode nebo snega

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.