Ni polfinala, ni službe

Foto: Žurnal24 Italijanski selektor je precej pogumen mož.
Selektor italijanske reprezentance je podaljšal pogodbo še za dve sezoni, vendar v primeru neuspeha na EP pa lahko postane brezposeln. Znan je sodnik za uvodno tekmo Eura 2008.
Oglej si celoten članek

Selektor italijanske nogometne reprezentance Roberto Donadoni je podaljšal pogodbo z italijansko nogometno zvezo (FIGC) še za naslednji dve leti. V novi pogodbi je klavzula, ki FIGC-ju omogoča, da 44-letnega strokovnjaka v primeru neuvrstitve v polfinale na bližnjem evropskem prvenstvu v Švici in Avstriji razreši s tega položaja. Donadoni je na selektorskem položaju zamenjal Marcella Lippija, ki je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji svoje varovance popeljal do končnega zmagoslavja. Italija bo na zaključnem turnirju stare celine v prvem delu nastopila v "skupini smrti". V njej so še Francija, Nizozemska in Romunija.

Italijanski sodnik Roberto Rosetti bo delil pravico na letošnji uvodni tekmi nogometnega evropskega prvenstva, ki bo od 7. do 29. junija v Švici in Avstriji. Zaključni turnir stare celine bodo odprli nogometaši Švice in Češke, tekma pa se bo v soboto, 7. junija, v Baslu pričela ob 18. uri.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) ne bo kaznovala Anglije zaradi očitne kršitve pravil na nedeljski prijateljski tekmi s Trinidadom in Tobagom, ki jo je evropska izbrana vrsta v Port of Spainu dobila s 3:0. Na tej tekmi je Anglija opravila sedem igralskih zamenjav, FIFA pa jih na prijateljskih tekmah dovoljuje največ šest. "Nismo prejeli nobenega uradnega protesta, tako da bomo tekmo šteli kot uradno," je v izjavi za javnost zapisala FIFA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.