Kopitar začel na neverjeten način, vsi strmeli v čudežnega Slovenca

Foto: Profimedia Anže Kopitar.
Foto: Profimedia Anže Kopitar.
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je izjemno začel svojo 19. sezono severnoameriške lige NHL.
Oglej si celoten članek

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je namreč pri zmagi Los Angeles Kings v gosteh s 3:1 nad Buffalo Sabres prispeval vse tri zadetke. Kopitar je hat-trick dosegel v zadnji tretjini. Izkazal se je tudi vratar Darcy Kuemper, ki je zaustavil 32 strelov.

Potem ko je uvodna tretjina minila brez zadetkov, so gostitelji povedli v drugi tretjini, ko je zadel Alex Tuch. Nato pa so Kralji zrežirali preobrat, glavno vlogo pa je odigral izkušeni, 37-letni Slovenec. Najprej je Kopitar že po 13 sekundah v tretji tretjini izenačil na 1:1. Nato je dosegel gol za za prednost z igralcem več 1:38 minute pred koncem tekme, za piko na i in hat-trick pa je nato zadel še v prazno mrežo.

"Danes smo Darcyju (Kuemperju, vratarju, op. STA) pustili preveč akcije in pokazal je nekaj res izjemnih obramb. Brez dvoma nas je on držal v igri prvih 40 minut, na koncu nam je uspelo priboriti zmago tudi njemu v zahvalo," je uvodoma za LA Kings Insider dejal Kopitar.

Kot je dodal, so Kralji srečo našli v zadnji tretjini. "Čeprav naša igra ni bila niti približno tako ostra, kot smo si želeli, smo v zadnji tretjini na gostovanju zaostajali za en gol. Odigrali smo nekaj pripravljalnih tekem, to je bila naša prva tako imenovana 'prava' tekma, in skušali smo najti nekaj, kar bi delovalo. In že en sam strel lahko spremeni potek tekme in k sreči smo našli ta zagon v tretji tretjini," je še dejal junak večera.

Kopitar je doslej na 18 uvodnih tekmah sezone zbral že 26 točk, zaradi česar je vodilni še dejavni igralec lige NHL in ima za zdaj dve točki prednosti pred Aleksandrom Ovečkinom, ki bo v soboto odprl sezono z Washington Capitals.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Montreal Canadiens 6:4
Buffalo Sabres - Los Angeles Kings 1:3
Ottawa Senators - Florida Panthers 3:1
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 2:4
New York Islanders - Utah Hockey Club 4:5 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3:6
Nashville Predators - Dallas Stars 3:4
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 3:2
San Jose Sharks - St. Louis Blues 4:5 (podaljšek)

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:53 11. Oktober 2024.

    Kopitar se odlično upira staranju. Moštvo še vedno sloni na njem. To mu je lahko v čast, za ekipo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.