Neverjetni Goran Dragić igra v življenjski formi

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali enajst tekem.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Goran Dragić je  na gostovanju v Minneapolisu popeljal svojo ekipo Miami Heat do enajste zaporedne zmage. Dragić je dosegel kar 33 točk, od tega rekordnih sedem trojk, in pomagal Miamiju do zmage nad Minnesota Timberwolves s 115:113. Hassan Whiteside je k zmagi dodal 19 točk in 13 skokov.

Dragić je tako že na 15. tekmi zapored dosegel vsaj eno trojko, kar je njegov najdaljši niz v karieri NBA. Prvič pa mu jih je na eni tekmi uspelo doseči kar sedem.

Košarkarji Miamija so tako z odliko opravili prvo od štirih tekem v gosteh; naslednja jih čaka v sredo, ko bodo gostovali pri Milwaukee Bucks, tekmecu za preboj v končnico. Oboji imajo po 22 zmag, torej dve manj od Detroita na osmem mestu ali štiri manj od Chicaga, ki je sedmi na vzhodu.

Slovenski reprezentant je v pogovoru z novinarji po tekmi priznal, da je trenutno v najboljši formi v življenju. "Imel sem odlično poletje, počutim se zelo udobno, nimam velikih nihanj v igri, tako da lahko rečem, da sem v življenjski formi," je povedal in nadaljeval: "Prve tri trojke, ki sem jih zadel, so bile enostavne, saj obramba ni bila blizu, tudi v nadaljevanju pa sem dobro izkoristil priložnosti, ki so mi jih ponudili. Bil je eden tistih večerov, ko igraš z veseljem in se zelo zabavaš."

Gorana Dragića je pohvalil tudi njegov trener Eric Spoelstra: "Brez dvoma je v zadnjem času občutno napredoval, tako mentalno kot fizično. Je bolj samozavesten, njegova igra je na višji ravni in vse skupaj se odraža v zmagah in dobrih predstavah ekipe."

Poraz za Vujačića, zmaga za Udriha

New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić, so doma gostili Los Angeles Lakers in izgubili s 107:121. Vujačić je na voljo dobil zgolj eno minuto na parketu, v tem času pa je v statistiko vpisal en skok.

Detroit Pistons so s 113:96 premagali Philadelphia 76ers, a Slovenec v dresu Detroita Beno Udrih ni dobil priložnosti za igro.

NBA, izidi:

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 113:115
Goran Dragić: 33 točk, 2 skoka, 9 podaj v 35 minutah za Miami.

New York Knicks - Los Angeles Lakers 107:121
Saša Vujačić: 1 skok v 1 minuti za New York.

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 113:96
Beno Udrih: ni igral za Detroit.

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 93:90
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 135:140*
Atlanta Hawks - Utah Jazz 95:120
Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 118:109
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 111:106
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 110:87
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 89:74
Sacramento Kings - Chicago Bulls 107:112

* - po podaljšku

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.