Neustavljiv in nezmotljiv?

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
S 14 zmagami in le dvema porazoma Patriots iz Bostona končnico NFL začenjajo naslednji vikend v polfinalu konference. Vodi jih podajalec Tom Brady z vrsto rekordov. Je res neustavljiv in nezmotljiv?
Oglej si celoten članek

New England Patriots so redni del končali z osmimi zaporednimi zmagami in visoko zmago nad Miami Dolphins z 38:7. Tekom sezone so postavili vrsto rekordov in so pred začetkom končnice lahko strah in trepet za nasprotnika.

Najprej Bradyjevi rekordi. 28 zaporednih zmag na domači zelenici v vlogi prvega podajalca. 335 zaporednih podaj brez prestrežene žoge! Devet tekem z vsaj dvema touchdownoma in brez ene same prestrežene podaje. Skupno kar 36 touchdownov (največ med vsemi podajalci). Več kot dovolj razlogov, da bo bržkone izbran za MVP-ja rednega dela.

Brady je postal šesti podajalec v zgodovini, ki je na vsaki tekmi rednega dela podal vsaj za en touchdown (odkar je v rednem delu 16 tekem - od leta 1978) - Danu Marinu je to uspelo dvakrat. Je bil pa po skupni jardaži Brady šeli osmi najboljši (3.900 jardov). Največ Philip Rivers s 4.710 jardi (a je s San Diego Chargers ostal brez končnice). Redni del sezone je Brady končal s petim najvišjim rejtingom za podajalca v zgodovini - 111.

Še nekaj ekipnih rekordov. Na 16 tekmah so imeli Patriots le 10 izgubljenih žog (za primerjavo: zgolj Brett Favre jih je na 13 tekmah imel dvakrat toliko). Najmanj prestreženih žog v eni sezoni - vsega pet! Štiri Brady in eno Brian Hoyer. Skupaj so zbrali 518 točk, s čimer se uvrščajo na sedmo mesto v zgodovini. Osem tekem z več kot 30 doseženimi točkami, s čimer so izenačili svoj rekord iz sezone 2007 in rekord St. Louis Ramsov iz sezone 2000.

Res impresivna statistika, a Patriots so podobne številke že imeli tri leta nazaj - a takrat so po 18 zmagah (brez poraza) klonili na Super Bowlu proti New York Giantsom. In kako bo letos?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.