Nekdanji politik na čelu WADA

Foto: Žurnal24 Novi predsednik WADA John Fahey je v sklopu evropske turneje obiskal tudi Ljublj
Novi predsednik WADA je na kongresu v Madridu postal Avstralec John Fahey, ki je bil nekoč avstralski finančni minister. Službo bo nastopil 1. januarja 2008.
Oglej si celoten članek

Mednarodna protidopinška agencija (WADA) je na kongresu v španski prestolnici na mesto predsednika postavila nekdanjega avstralskega finančnega ministra Johna Faheya. Dvainšestdesetletni Avstralec bo na tem mestu zamenjal Kanadčana Dicka Pounda, ki je bil prvi mož WADA od leta 1999, Fahey pa bo svoj predsedniški mandat začel opravljati 1. januarja prihodnje leto. Avstralski pravnik je bil sedemnajst let eden najbolj pomembnih politikov iz "dežele tam spodaj" in ključni mož pri organizaciji poletnih olimpijskih iger v Sydneyju leta 2000, leta 2001 pa se je iz zdravstvenih razlogov poslovil od aktivnega političnega življenja. Fahey je bil na predsedniških volitvah edini kandidat, od 36 pa je prejel 32 glasov. Kandidaturo je tik pred volitvami umaknil Francoz Jean-Francois Lampour, izvoljenemu predsedniku pa Evropa ni najbolj naklonjena.

Na kongresu je WADA potrdila nov protidopinški kodeks, ki bo eno glavnih orožij v boji proti dopingu v športu. Glavne spremembe med starim in novim kodeksom so v uvedbi štiriletnih suspenzov tudi za "hujše prvoprestopnike" (npr. anaboliki, EPO) in večja fleksibilnost pri obravnavi posameznih primerov. Nov kodeks bo v veljavo stopil 1. januarja 2009.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.