Nekdanji igralec Kopra novi trener Lazia

Foto: EPA
Foto: EPA
V italijanskem nogometnem prvoligašu Laziu so po dveh tednih vendarle našli zamenjavo za nogometnega trenerja slovenskega rodu iz goriškega Ločnika Edyja Rejo. Novi trener kluba iz Rima je postal 48-letni strateg iz BiH Vladimir Petković, ki je nazadnje sedel na klopi švicarskega Siona.
Oglej si celoten članek

Vladimir Petković je stari znanec tudi s slovenskih nogometni igrišč, saj je v sezoni 1985-1986 kot nogometaš igral za Koper. Nogometni strokovnjak iz Bosne in Hercegovine je v svoji nogometni in trenerski karieri deloval večinoma v Švici. Petković je po poročanju italijanskih medijev podpisal dveletno pogodbo.

Lazio je minulo sezono končal na četrtem mestu prvenstvene lestvice, le dve točki za tretjeuvrščenim Udinesejem, ter zunaj mest, ki vodijo v Ligo prvakov. Petković bo tako na trenerski klopi Lazia nasledil 66-letnega Edyja Rejo, po očetu Slovenca, po mami Furlana, z italijanske strani Goriške.

Predsednik kluba Claudio Lotito je Rejo sicer moledoval, naj ostane, a se trener ni premislil in je v tretje uresničil grožnjo z odstopom, čeprav je po svojem prihodu pred tremi leti Lazio rešil pred izpadom v drugo italijansko ligo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.