Nekdanja številka ena do prve zmage po suspenzu zaradi dopinga

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Simona Halep do prve zmage po dopinški kazni.
Oglej si celoten članek

Nekdanja najboljša teniška igralka na svetu, Romunka Simona Halep, je dosegla prvo zmago po devetmesečni kazni zaradi dopinških prekrškov. Na turnirju serije challenger WTA v Hongkongu je v uvodnem krogu premagala Avstralko Arino Rodionovo s 6:2, 4:6 in 6:4, v naslednjem pa jo čaka Rusinja Ana Blinkova.

Mednarodna teniška agencija za integriteto (ITIA) je Romunki sicer izrekla štiriletno prepoved nastopanja zaradi dveh ločenih dopinških prekrškov v letu 2022.

Triintridesetletna Halep se je pritožila na športno razsodišče (Cas) v Lozani, kjer so ji marca letos štiriletno kazen zmanjšali na devetmesečno, potem ko je dokazala, da je bil pozitiven dopinški test posledica "kontaminiranega produkta", anomalija v njenem biološkem potnem listu pa je bila povezana z operativnim posegom, ki ga je prestala.

Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam na odprtem prvenstvu Francije v Parizu 2018 in v Wimbledonu 2019 je letošnjega marca in maja že nastopila na dveh turnirjih, na obeh pa se je poslovila v uvodnem krogu. Na marčevskem turnirju v Miamiju jo je premagala Španka Paula Badosa, na majskem v Parizu pa je zavoljo poškodbe kolena predala dvoboj Američanki Mccartney Kessler.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.