Ne morejo verjeti: Leški je šokirala svet!

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Andreja Leški je presenetila tudi Mednarodno judo zvezo, razžalostila pa je predvsem Francoze.
Oglej si celoten članek

Andreja Leški je bila na tokratnih olimpijskih igrah sedma nosilka v kategoriji do 63 kilogramov, svoj status pa je do polfinala tudi upravičila. Nato je sledil boj z branilko naslova, domačo zvezdnico Clarisse Agbegnenou. Ta je v Riu v finalu klonila proti Tini Trstenjak, pet let kasneje pa je Francozinja v Tokiu medsebojni dvoboj s prijateljico in z zdaj že upokojeno tekmico dobila. 

Šestkratna svetovna in petkratna evropska prvakinja je v polfinalu po napadu Leškijeva padla na bok deset sekund pred koncem dvoboja, nato pa ji je zmanjkalo časa za preobrat. Slovenka je slavila, v tistem trenutku si je zagotovila vsaj srebro, Francozinja pa je v solzah zapustila tatami.

"Leški je šokirala Agbegnenou in cel svet!" so ob tem zapisali na X profilu Mednarodne judo zveze.

"Kakšna žalost, prijatelji. Clarisse Agbegnenou, poražena v polfinalu, lahko pozabi na zlato kolajno," pa so poraz svoje junakinje pospremili pri francoski različici Eurosporta.

Primorka je nato v finalu zaostajala proti Mehičanki Prisci Alcaraz, a je nasprotnico kasneje uspela vreči na bok, nato pa si je zmago v nadaljevanju tega napada zagotovila tudi s tem, da je tekmico deset sekund zadržala na tleh.

Slovenija je osvojila tretjo judoistično zlato, na zadnjih šestih olimpijskih igrah pa že sedmo odličje. Vsa so bila osvojena v ženski konkurenci.

Foto: Anže Malovrh/STA Andreja Leški

Ob prvi mehiški kolajni v tem športu so bili sicer navdušeni tudi na drugi strani luže.

Bron sta na koncu osvojili Agbegnenou in  Laura Fazliu iz Kosova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:44 31. Julij 2024.

    Avtor le malce pretirava o šokiranju sveta kajti Andreja Leški je vseskozi bila v krogu ožjih favoritinj za olimpijska odličja. …

  • 07:45 31. Julij 2024.

    Boh ne dej napisat za kateri šport sploh gre...

  • 06:43 31. Julij 2024.

    Sem že mislil,da bo izgubila,nato pa šok in veselje-čestitke

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.