Ne le Webber, Vettla premagal tudi Lew!

Foto: EPA kvalifikacije nürburgring 2011 webber hamilton Foto: EPA kvalifikacije nürburgring 2011 webber hamilton Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening webber Foto: EPA kvalifikacije nürburgring 2011 webber hamilton Foto: EPA kvalifikacije nürburgring 2011 webber hamilton Foto: EPA hamilton lewis vn nemčije 2011 Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening vettel Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening alonso alguersuari Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening vettel Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening 2011 schumacher Foto: EPA jenson button mclaren vn nemčije 2011 Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening massa Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening 2011 rosberg Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening alonso Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening 2011 vettel Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening heidfeld Foto: EPA vn nemčije hamilton mclaren Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening barrichello Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening čandok Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening perez Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening 2011 schumacher Foto: EPA vn nemčije nürburgring trening vettel Foto: EPA vn nemčije alonso ferrari
Mark Webber (Red Bull) je tretjič v sezoni dosegel najboljši startni položaj. Na kvalifikacijah za VN Nemčije je z drugim mestom presenetil Lewis Hamilton (McLaren). Vodilni v skupnem seštevku Sebastian Vettel (Red Bull) bo startal z zanj skromnega tretjega mesta.
Oglej si celoten članek

Prvič v sezoni 2011 in prvič po lanski VN Italije branilec naslova in prepričljivo vodilni v skupnem seštevku Sebastian Vettel (Red Bull) ne bo startal iz prve vrste – in to na domači VN Nemčije, kjer še nima zmage. Na kvalifikacijah sta bila na hitri stezi Nürburgring hitrejša Mark Webber (Red Bull) in Lewis Hamilton (McLaren). "Moja forma je iz dirke v dirko boljša. Bil sem na meji. Odpeljal sem odličen krog. Če bi me kdo premagal, bi si pole res zaslužil," je v prvi izjavi dejal Webber, ki je bil na polu že pred 14 dnevi. Hamilton je za njim zaostal vsega 55 tisočink, potem ko je na petkovih treningih zaostajal celo sekundo. "Vau! To je bil nor krog!" je po prečkanju cilje črte ekipi sporočil Hamilton. Da mu je uspel res neverjeten krog za trenutno formo McLarna, priča še podatek, da je bil njegov ekipni kolega Jenson Button z več kot sekundo zaostanka šele sedmi. Fernando Alonso (Ferrari), ki se je odkrito spogledoval s prvim startnim položajem, se je moral zadovoljiti s četrtim mestom, a tudi njegov zaostanek ni bil velik (dobre tri desetinke), tako da se obeta super zanimiva dirka. Ostali so zaostali več: Felipe Massa (Ferrari) na petem mestu osem desetink, Nico Rosberg (Mercedes) na šestem sekundo in desetinko.


Z 1:31,826 je bil v prvem delu kvalifikacij najhitrejši Massa, sledili pa so mu Adrian Sutil (Force India), Nick Heidfeld (Renault) in Michael Schumacher (Mercedes), a temu je bilo tako, ker so favoriti odpeljali le en hiter krog (sredi tega dela kvalifikacij, ko proga še ni bila tako hitra kot ob koncu). Z 18. mestom je razočaral Kamui Kobajaši (Sauber), sicer pa na začelju ni bilo presenečenj. Tudi v drugem delu kvalifikacij so favoriti varčevali s pnevmatikami, a bili vseeno najhitrejši – presenetljivo (glede na proste treninge) Hamilton prvi, in sicer 19 tisočink pred Vettlom in slabi dve desetinki pred Alonsom. Spremljali pa smo tesno bitko za 10., zadnje mesto v finalu – za las je uspelo Schumacherju, kot 11. in 12. pa sta končala Heidfeld in Paul di Resta (Force India).


VN Nemčije, Nürburgring, kvalifikacije (startna mesta):

1. Mark Webber (Red Bull Renault) 1:30,079
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,055
3. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,137
4. Fernando Alonso (Ferrari) +0,363
5. Felipe Massa (Ferrari) +0,831
6. Nico Rosberg (Mercedes) +1,184
7. Jenson Button (McLaren Mercedes) +1,209
8. Adrian Sutil (Force India Mercedes) +1,931
9. Vitalij Petrov (Renault) +2,108
10. Michael Schumacher (Mercedes) +2,403

11. Nick Heidfeld (Renault)
12. Paul Di Resta (Force India Mercedes)
13. Pastor Maldonado (Williams Cosworth)
14. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
15. Sergio Perez (Sauber Ferrari)
16. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
17. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)

18. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
19. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)
20. Timo Glock (Virgin Cosworth)
21. Karun Čandok (Lotus Renault)
22. Jerome d'Ambrosio  (Virgin Cosworth)
23. Daniel Ricciardo (Hispania Cosworth)
24. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)*
*Pet kazenskih startnih mest zaradi menjave menjalnika (bil je 23.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.