Ne drznite si komentirati sodnikov! Kazen skoraj milijon evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
FA zaradi kritik Vara kaznovala Nottingham Forest z 900.000 evri
Oglej si celoten članek

Angleška nogometna zveza (FA) je kaznovala prvoligaški klub Nottingham Forest s plačilom 750.000 funtov (900.000 evrov) zaradi kritik uporabe video nadzora VAR. Poleg kazni je FA klub še opozorila, da bo ob morebitnih podobnih kršitvah ukrepala še ostreje. Klub je že napovedal pritožbo na kazen.

Kazen so v Nottinghamu dobili zaradi objav ostrih in neposrednih kritik na družbenih omrežjih po aprilski tekmi z Evertonom, ki so jo izgubili z 0:3, na njej pa so, kot so menili v klubu, neupravičeno ostali brez treh dosojenih enajstmetrovk.

V zapisu so namignili, da je sodnik Stuart Attwell, ki je bil zadolžen za nadzor VAR, navijač enega od tekmecev v boju za obstanek (Lutona) ter da so pred tekmo zahtevali njegovo zamenjavo, a neuspešno.

Omenjeni sodnik je pozneje poročal o nadlegovanju in ustrahovanju navijačev.

Nottingham se je nazadnje rešil in kot 17. ostal v prvoligaški konkurenci, v novi sezoni je trenutno na desetem mestu premier lige.

"Pri Nottingham Forestu smo zelo razočarani zaradi kazni v višini 750.000 funtov. Še bolj pa nas skrbi, da je FA razmišljala celo o več kot milijonski kazni. To je popolnoma nesorazmerno, zato se bomo pritožili," so zapisali pri Nottinghamu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.