Ne boste verjeli, kaj je enemu najboljših na svetu svetoval legendarni trener

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Paolo Banchero je priznal, da ga je legendarni trener Mike Krzyzewski ves čas vzpodbujal, naj opazuje način igre Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Med ameriškimi ljubitelji košarke je v zadnjih dneh postal viralen posnetek Luke Dončića, na katerem odgovori, za kateri kolidž bi se odločil, če bi bila njegova športna pot drugačna in bi se iz Evrope že v mladih letih preselil v ZDA, kjer bi obiskoval eno izmed univerz ter v NCAA ligi igral za njeno košarkarsko moštvo.

Luka je namreč kot iz topa izstrelil, da bi obiskoval Univerzo Arizone ter igral za tamkajšnjo ekipo Arizona Wildcats, ki je bila državni prvak leta 1997 ter je vedno slovela po svojih izjemnih organizatorjih igre, kot so bili Steve Kerr, Damon Stoudamire, Mike Bibby, Jason Terry, Gilbert Arenas ... "Pravijo, da je tam prijetno," je svojo odločitev utemeljil Luka.

A če je ameriški javnosti zanimiv predvsem del posnetka, kjer Luka izbere svoj kolidž, pa je nam slovenskim ljubiteljem košarke dosti bolj zanimiv del, kjer nekateri NBA zvezdniki ugotavljajo, kateri kolidž bi Dončiću najbolj odgovarjal. Še posebej zanimiv je odgovor zvezdnika ekipe Orlando Magic Paola Banchera, ki razkrije še zanimivo anekdoto.

Nekdanji prvi izbor na naboru ter novinec leta 2023, ki je bil letos prvič izbran tudi na tekmo zvezd, je namreč prepričan, da bi moral Luka igrati za njegov kolidž Duke ter biti član Blue Devilsov, katere je kar 42 let vodil legendarni ameriški trener Mike Krzyzewski, ki naj bi bil velik oboževalec Luke Dončića.

Foto: Žurnal24 finale NCAA košarka Duke Butler Mike Krzyzewski

"Duke bi mu bil usojen. Je namreč eden najljubših igralcev Coach K-ja (vzdevek Mika Krzyzewskega; op. p.). Spominjam se časa, ko me je poizkušal zvabiti na svojo univerzo. To je bilo v času znamenitega NBA mehurčka. Poklical bi me, samo da bi me vprašal, če gledam Luko Dončića. Govoril je, da moram gledati Luko Dončića. Tako naj bi se igralo košarko," je zanimivo anekdoto razkril košarkar, ki je v svoji drugi sezoni v ligi NBA povprečno dosegal 22,6 točk, 6,9 skokov in 5,4 asistenc na tekmo.

Mike Krzyzewski, legendarni trener ekipe Duke Blue Devils ter dolgoletni selektor ameriške reprezentance, sicer velja za enega največjih trenerjev vseh časov. Je petkratni NCAA prvak, medtem ko je s 13 nastopi na zaključnem turnirju četverice najuspešnejši trener v ameriški zgodovini. Z reprezentanco ZDA je tudi trikratni olimpijski ter dvakratni svetovni prvak.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:08 22. September 2024.

    Kakšen dan bi avtor lahko preskočil s poročanjem o Dončiču.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.