NBA zavita v črno, pri vsega 58 letih se je poslovil eden največjih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je eden najboljših obrambnih igralcev vseh časov, košarkarska legenda Dikembe Mutombo.
Oglej si celoten članek

V 58. letu starosti je za posledicami raka na možganih umrl slavni košarkar Dikembe Mutombo. Zadnje ure življenja je preživel obkrožen z družinskimi člani, je sporočila liga NBA.

Mutombo je v hišo slavnih lige NBA prišel kot eden najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA. Pod koši je bil zavoljo svojih blokad strah in trepet za vse napadalce. Njegov vzdevek je bil Mount Mutombo (gora Mutombo).

Zahrbtna bolezen Prva fotografija NBA legende po razkritju diagnoze

Rojen je bil v Demokratični republiki Kongo, 18 let pa je bil član različnih ekip v NBA. Kariero je začel pri Denver Nuggets, nato pa je branil barve Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks in Houston Rockets.

Osemkrat je nastopil na tekmi zvezd, štirikrat je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca lige, s čimer si rekord an večni lestvici deli z Benom Wallacom in Rudyjem Gobertom, dvakrat pa je bil tudi najboljši skakalec lige. Njegovo povprečje v ligi NBA je 9,8 točke, 10,3 skoke in 2,8 blokade.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.