Navijači prišli na svoj račun, trije domači dirkači na prvih treh mestih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trojna britanska zmaga v kvalifikacijah, na vrhu Mercedesa.
Oglej si celoten članek

Britanec George Russell (Mercedes) je dobil kvalifikacije v Silverstonu pred nedeljsko veliko nagrado Velike Britanije v svetovnem prvenstvu formule 1. Kar trije Britanci bodo domačo dirko začeli na prvih treh startnih položajih. Drugi je bil namreč drugi voznik Mercedesa, sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, tretji pa Lando Norris (McLaren).

Kvalifikacije na 12. postaji sezone so se začele v sončnem vremenu, a na še nekoliko razmočeni stezi od dopoldanskega dežja, zato so dirkači v uvodu vozili na pnevmatikah za delno mokro stezo, to pa je pomenilo kar zanimive kvalifikacije. Te so se sicer končale v povsem suhih razmerah.

Na svoj račun so prišli domači navijači, Russell, zmagovalec dirke prejšnji konec tedna v avstrijskem Spielbergu, pa si je po Kanadi še drugič letos privozil "pole position". Zanj je to tretji najboljši startni položaj v karieri.

Foto: Profimedia George Russell

Norrisu bo družbo v drugi startni vrsti delal trikratni zaporedni svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku sezone Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Njegov moštveni kolega Mehičan Sergio Perez je že v prvem delu kvalifikacij končal v pesku in bo startal z 19. mesta.

Tretjo vrsto sestavljata Avstralec Oscar Piastri (McLaren) in Nemec Nico Hülkenberg (Haas), četrto pa Ferrarijev voznik Carlos Sainz ml. iz Španije in Kanadčan Lance Stroll v Aston Martinu.

Verstappen ima pred nedeljsko dirko na vrhu seštevka SP 237 točk, Norris je pri 156, Monačan Charles Leclerc (Ferrari), v kvalifikacijah le 11., pa 150.

Dirka za VN Velike Britanije se bo pričela ob 16. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.