Nashville s četrto zmago v nizu na vrh

Foto: EPA
Foto: EPA
Hokejisti Nashvilla so trenutno najuspešnejše moštvo severnoameriške profesionalne hokejske lige. Domača zmaga s 5:1 proti Vancouvru je bila že njihova četrta zaporedna, z njo so zdaj sami na vrhu prvenstvene razpredelnice, pred Anaheimom imajo dve točki prednosti.
Oglej si celoten članek

Nashville je po dveh tretjinah vodil z 2:1, nato pa se mu je na začetku tretje poškodoval vratar Pekka Rinne, ki je zadnji poraz v rednem delu tekme zabeležil 13. decembra. A to domačih hokejistov ni zmedlo, dosegli so še tri gole, za kar je delni krivec tudi nezanesljivi gostujoči vratar Carter Hutton.

Četrto zaporedno zmago so zabeležili tudi igralci Bostona, v domači dvorani so s 4:3 premagali Tampo. Dva gola za Boston je dosegel 18-letni Čeh David Pastrnak, pri gostih pa je enak dosežek uspel Stevenu Stamkosu, ki se je s 25. golom v sezoni prebil na tretje mesto lestvice strelcev. Gol več imata v svoji zbirki le Tyler Seguin in Rick Nash.

Štirje goli Perreaulta

Še za zmago dlje od serije Nashvilla in Bostona traja serija zmag St. Louisa, ki je tokrat s 4:2 premagal Edmonton. Pravi festival golov pa so videli gledalci v Winnipegu, kjer so domači Jets kar z 8:2 ugnali Florido. Kar štiri gole je dosegel Mathieu Perreault, kaj takega mu v karieri pred tem še ni uspelo. Domači trener Paul Maurice je bil po tekmi zadovoljen tudi zaradi jubileja, to je bila njegova 500. zmaga v NHL.

Mestni derbi Otočanom

Podobno točo golov kot v Winnipegu so uprizorili tudi igralci v Pittsburghu, kjer so domači Pingvini s 7:2 nadigrali Minnesoto, a na tej tekmi posamezniki niso izstopali, nihče ni dosegel več kot enega gola. Dallas je s 5:4 ugnal Ottawo, San Jose s 3:2 Arizono, derbi med newyorškima ekipama je s 3:0 pripadel Otočanom, Detroit je s 3:1 premagal Buffalo, edino tekmo, ki se ni končala po rednem delu, pa so odigrali hokejisti Caroline in Colorada, po streljanju kazenskih strelov so jo s 3:2 dobili domači.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 4:3
New York Rangers : New York Islanders 0:3
Carolina Hurricanes : Colorado Avalanche 3:2**
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 4:2
Dallas Stars : Ottawa Senators 5:4
Buffalo Sabres : Detroit Red Wings 1:3
Pittsburgh Penguins : Minnesota Wild 7:2
Winnipeg Jets : Florida Panthers 8:2
Nashville Predators : Vancouver Canucks 5:1
Arizona Coyotes : San Jose Sharks 2:3

** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.