Naše serijske prvake okrepil še en slovenski reprezentant

Foto: ACH Volley Ljubljana
Foto: ACH Volley Ljubljana
Matej Kök se iz Južne Koreje vrača nazaj v ljubljanski Tivoli.
Oglej si celoten članek

Iz tabora slovenskih državnih prvakov ACH Volley so sporočili, da se v ekipo oranžnih zmajev vrača občasni slovenski reprezentant Matej Kök, ki je v pretekli sezoni nastopal v južnokorejskem prvenstvu za ekipo Woori Card Woori Won iz Seula.

27-letnik je pred odhodom v Južno Korejo, kjer je preživel uspešno sezono, že branil barve ljubljanskega moštva in z oranžnimi zmaji osvojil številne lovorike. Z ekipo ACH Volley je namreč osvojil kar štiri državna prvenstva, štiri slovenske pokale in štiri srednjeevropske lige MEVZA, kjer je bil leta 2021 izbran celo za MVP-ja prvenstva.

Primarna pozicija nekdanjega odbojkarja OK Triglav Kranj, poljskega Bedzina in avstrijske Posojilnice Aich/Dob je mesto sprejemalca, medtem ko lahko zaigra tudi na poziciji korektorja. S prihodom Köka se je tako konkurenca na sprejemalskem mestu v taboru oranžnih zmajev še dodatno zaostrila, saj ima trener Matjaž Hafner poleg Köka na tej poziciji na voljo še Jana Pokeršnika, Klemna Šena in Luko Marovta.

Foto: ACH Volley Ljubljana Matej Kök

"Po sezoni v Južni Koreji sem vesel, da sem sklenil sodelovanje z ekipo ACH Volley Ljubljana, v kateri sem preživel vrsto lepih in uspešnih trenutkov. Z večino fantov se poznamo že od prej, energije in motivacije za delo nam ne manjka in komaj čakam, da začnemo s tekmami," je ob povratku v moštvo serijskih prvakov za klubsko stran strnil misli Kök.

"Imamo širok nabor odličnih igralcev, ki bodo trenerju Hafnerju ob tekmovanju na štirih frontah prišli še kako prav. Vsaka tekma je poglavje zase in vsako tekmo moramo odigrati maksimalno osredotočeni in motivirani," se najvišjih ciljev ljubljanskih odbojkarjev tudi v novi sezoni zaveda najnovejši prišlek v gnezdo oranžnih zmajev.

Kök je bil z moštvom prisoten že v Mariboru na 36. Skerbinjekovem memorialu, na katerem so Ljubljančani zasedli drugo mesto. Do začetka sezone državnega prvenstva zmaje loči manj kot 14 dni, 5. oktobra jih namreč na domačih tleh Hale Tivoli čaka derbi z ekipo Calcit Volley.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.