Naš prvi tekmec na Euru do prestižne zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eriksen je Danski zagotovil prestižno sosedsko zmago.
Oglej si celoten članek

Danska nogometna reprezentanca, prvi tekmec Slovenije na bližnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, je predzadnjo testno tekmo pred EP končala z zmago. Za končnih 2:1 (1:1) proti velikim tekmecem Švedom je v Koebenhavnu odločilni gol dosegel prvi zvezdnik Christian Eriksen v 86. minuti.

Za Dansko, ki je na domačem terenu skorajda nepremagljiva, je bila to 14. zmaga na domačih tekmah v zadnjih 16 dvobojih. Danska je začela zelo poletno, Eriksen je podal s kota, zadel pa Pierre-Emile Hoejbjerg že v drugi minuti.

A vodstvo ni zdržalo dolgo, saj je za Švede že v deveti izenačil Alexander Isak. V nadaljevanju so imeli domači premoč, Eriksen pa še eno lepo priložnost, a se je izkazal švedski vratar Robin Olsen.

Danci so nato deset minut pred koncem zahtevali najstrožjo kazen po padcu Joakima Maehleja v kazenskem prostoru, a zaman. Je pa nato v 86. udaril Eriksen, ko je z roba kazenskega prostora neubranljivo poslal žogo v mrežo za dansko zmago.

Danska bo zadnji test pred EP opravila v nedeljo, ko bo igrala s še enim skandinavskim tekmecem Norveško. Švedska pa bo pred EP igrala še z enim slovenskim nasprotnikom v skupini Srbijo.

Slovenija in Danska bosta na Euru 2024 prvo tekmo v skupini C igrali v nedeljo, 16. junija ob 18. uri v Stuttgartu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.