Najhitrejši znova španski dirkač, slab dan Rossija

Foto: Twitter Jorge Lorenzo
Španska premoč v kvalifikacijah najmočnejšega razreda.
Oglej si celoten članek

Španec Jorge Lorenzo (Ducati) bo začel s prvega mesta na veliki nagradi Katalonije za svetovno prvenstvo v motociklizmu. V kvalifikacijah motoGP je bil na dirkališču Montmelo drugi njegov rojak Marc Marquez (Honda), vodilni v letošnjem SP, tretji pa Lorenzov moštveni kolega Italijan Andrea Dovozioso, ki je VN Katalonije dobil lani. Lorenzo je sicer zmagal na zadnji dirki pred dvema tednoma v Mugellu in si takrat privozil svojo prvo zmago na Ducatiju.

Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki je bil na zadnji dirki za VN Italije najhitrejši v kvalifikacijah, je bil tokrat šele sedmi in bo nedeljsko dirko začel kot prvi iz tretje vrste. Španec Dani Pedrosa (Honda) je na treningu dvakrat padel in zabeležil 11. čas. 

V kategoriji moto2 je bil najhitrejši Francoz Fabio Quartararo (Speed Up), s četrtega mesta pa bo VN začel Italijan Francesco Bagnaia (Kalex), vodilni v SP. Italijan Enea Bastianini (Honda) si je privozil prvo startno mesto v kategoriji moto3, kjer tudi vodi v točkovanju za SP. Z druge vrste bo začel njegov največji tekmec v prvenstvu Španec Jorge Martin (Honda).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.