Najbolj nesrečna športnica v Tokiu je rojakinja Slovenke

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ženski olimpijski nogometni turnir je že ponudil nekaj odličnih tekem.
Oglej si celoten članek

Za nogometašicami sta dve koli skupinskega dela olimpijskega turnirja. V skupini F tekmujejo reprezentance Nizozemske, Brazilije, Kitajske in Zambije.

Gonilna sila afriške izbrane vrste je napadalka Barbra Banda. Enaindvajsetletnica klubski kruh služi na Kitajskem, odlično formo pa je prenesla tudi na bližnjo Japonsko.

Zambiji pa se kljub njenim izjemnim predstavam obeta dno lestvice. Na uvodni tekmi jo je Nizozemska ugnala s kar 10:3, na drugem srečanju pa se je s Kitajsko razšla z izidom 4:4. Afričanke so torej dosegle sedem zadetkov, kar šest jih je prispevala Banda. Po tri na vsakem obračunu.

A niti na eni po zadnjem žvižgu Banda ni vzela igralne žoge, kot je navada po doseženem hat-tricku. V prvem kolu si jo je namreč prilastila Vivianne Miedema, ki je tri gole vpisala prej kot Afričanka. Na drugi pa Wang Shuang, strelka štirih golov.

Zastavo Zambije je na otvoritveni slovesnosti sicer nosila Tilka Paljk, plavalka iz Postojne. Po materi je Zambijka in za to državo tekmuje že celotno kariero.

Tekmuje za... Kdo je Slovenka, ki je na otvoritvi Iger nosila zastavo druge države?

Zambijska enajstica pa lahko uteho išče v tem, da je postala prva nogometašica s hat-trickom na dveh zaporednih olimpijskih tekmah. 

Bandini goli tako niso bili dovolj za niti eno zmago in v zadnjem kolu bi morala Zambija senzacionalno premagati favorizirano Brazilijo, da bi se uvrstila v četrtfinale. Točka namreč ne bo dovolj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:05 24. Julij 2021.

    baje je hćerka od misijonarja - baje ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.